Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 5. 2018,
10.36

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

dom kopalnica dekoracija doma nasveti

Torek, 22. 5. 2018, 10.36

1 leto, 11 mesecev

Nasveti za majhne kopalnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
kopalnica | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Majhna kopalnica še ne pomeni manj prostora za shranjevanje. Preberite si nasvete za bolj vizualno privlačno kopalnico, v kateri boste našli prostor za vse dodatke, ki jih potrebujete za vsakdanjo uporabo.

Za kopalnice je značilno, da so najmanjši prostor v hiši, vendar ne smemo pozabiti niti tega, da obstaja veliko kopalniške opreme in pohištva, s katerimi še tako majhno kopalnico lahko spremenite v funkcionalen in estetsko privlačen prostor.

Če je vaša kopalnica majhna, potem uporabite belo barvo pri kopalniški opremi. Čeprav je nehvaležna za čiščenje, ta še kako pripomore k vizualni estetiki. Bela je uporabna pri igri s svetlobo, sencami, barvo in kontrasti, ki ponudijo prostoru osebnost in slog.

kad | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Trendovske miniaturne kadi

Poskusite z majhno kadjo. Nekatere velikosti današnjih kopalnih kadi so se prilagodile manjšim prostorom, tako da jih lahko brez večjih težav stisnete v majhno kopalnico.

Prostor boste najbolje izkoristili z nakupom že oblikovane kadi, za katero ni potrebna vgradnja, ki bi prostor dušila.

Izkoristite vse vogale

Ograjena prha v vogalu kopalnice je eden izmed najoptimalnejših načinov izkoriščenja kopalniških kotov. Tudi uporaba stenskega pohištva pripomore k ustvarjanju iluzije prostora.

Izogibajte se močnih in kričečih barv

Pri izbiri kopalniških ploščic ali barv za pleskanje sten posegajte po nežnih, pomirjajočih barvah, kot je svetlo modra, saj podaljšuje prostor. Uporabite jo za strop, stene in opaže.

Bela klasika je vedno in kopalnica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

V majhnih kopalnicah ne morete zgrešiti s polaganjem čisto klasičnih belih ploščic, saj so elegantne, nekričeče, obenem pa ponujajo videz vizualno večjega prostora.

Tovrstne ploščice se odlično ujemajo s sivimi fugiranimi linijami.

Igrajte se z nerodno arhitekturo

Mansardni prostori se zdijo še kako težavni pri opremljanju, vendar lahko ozke dimenzije in nagnjeno streho izkoristite za ustvarjanje stilske kopalnice.

Če želite povečati svetlobo, si omislite strešno okno. Za opremo uporabite skoraj nevidne steklene police in stenske umivalnike, ki pomagajo pri racionalizaciji prostora.

kopalnica
Trendi Trendi kopalniških ploščic

kopalnica | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Poskusite s temnejšimi odtenki

Bela barva je klasična pri uporabi za kopalniško opremo in večina se temnejših odtenkov izogiba, saj bojijo, da bodo z njihovo uporabo prostor zadušili in ga zaprli.

Prav nasprotno; temni odtenki lahko otoplijo prostor in mu dodajajo sproščujoče vzdušje.

Pri uporabi temnih odtenkov je treba paziti, da jih uporabite le za en osrednji element. Torej, če se odločate za temnejše ploščice, se izogibajte temnega pohištva.

Bodite pametni pri opremi

Pri majhnih kopalnicah preprosto ne bo mogoče upoštevati prav vseh želja, ki si jih zamislite. Kabine za prhanje postavljajte v kote.

Podporne stene kabine naj bodo steklene, izogibajte se prizidkom. Če gre za mansardni prostor, jo namestite na najvišjo točko v kotu.

Kadi lahko postavite tudi pod okno, če ga imate. Uporabljajte stensko pohištvo, dvignjeno od tal, saj boste tako vizualno povečali kvadraturo.

Police naj bodo del kopalnice

Večina nas želi v kopalnici prostor za shranjevanje in pri majhni kopalnici je pametno izkoristiti prav vsak centimeter. Na stene namestite stenske police in tako povečajte kapaciteto za shranjevanje. Na te postavite tiste stvari, po katerih posegate dnevno, preostalo raje skrijte v kopalniški regal pod umivalnikom.

Prostor z osebnostjo

Ustvarite prostor z osebnostjo. Ni potrebno, da se ravnate po principu "belo in minimalistično". Igrajte se z elementi barv, teksturami ploščic, svetlobo in ustvarite sebi prijetno in sproščujoče vzdušje.

spalnica
Trendi 10 dodatkov za popolno spalnico
Ne spreglejte