SiolNET. Dom Oprema in dekor
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Miza v otroški sobi

2

termometer

Otrokom lahko umetnost približamo na več načinov. Eden izmed teh je koncept pohištva InKidible, ki praktičnost povezuje z ustvarjalnostjo.

Ideja, ki stoji za pohištvom InKidible, je zasnova miz, stolov, omar in drugih osnovnih kosov za opremo notranjih prostorov, ki bodo v otroške sobe vnašali sledi sodobne umetnosti oziroma ustvarjalnosti. Odraščanje s takšnimi kosi pohištva pa naj bi najmlajše spodbujalo, da razvijajo svoj okus in kritičen pogled ter odnos do ustvarjalnosti.

Glavno sporočilo tovrstnega pohištva je tako "ukrotiti" sodobno umetnost pred otroškimi očmi in to položiti najbližje v otroški svet, pod otip rok in brez omejitev. Ob spoprijemanju s takšnim pohištvom tako ne bo potreben stavek, naj se ne dotikamo – omejitve, ki jih poznamo iz galerij in muzejev. Nasprotno unikatni pohištveni kosi, ki nastajajo iz reinterpretacije že obstoječih ali na novo, vsakič pa podpisani in oštevilčeni, kličejo po dotikanju – spoznavanju od blizu s podobo in materialom. Vse, kar si zamislite za njihovo spoprijemanje, pa je primerno.

Pohištvene kose ustvarjajo Tilt, Zest, Gum in drugi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin