Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 1. 2021,
10.59

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

prenova arhitekturni nasvet otroška soba 3D izris

Sreda, 27. 1. 2021, 10.59

3 leta, 2 meseca

MESEC SPALNIC IN OTROŠKIH SOB

Prej/potem: prenova otroške sobe, polne skritih kotičkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Preverite, kako je oblikovalka Irena Dvoržak izrisala sanjsko otroško sobo naše nagrajenke Andreje, ki išče navdih za prenovo otroške sobe, kjer bosta bivala dva fanta.

V rubriki Mojster za vse smo se ta mesec posvetili urejanju spalnih prostorov in otroških sob. Oblikovalka Irena Dvoržak je pripravila atraktiven 3D-izris precej nenavadne otroške sobe. Mogoče bo ta rešitev tudi vam pomagala preurediti kakšen prostor, ki je na prvi pogled videti preveč zapleten za prenovo.

Desna stran otroške sobe, ki bi jo nagrajenka Andreja rada prenovila. | Foto: Desna stran otroške sobe, ki bi jo nagrajenka Andreja rada prenovila.

Irena Dvoržak iz oblikovalskega studia Kreativice bo redno skrbela za to, da vas bo navdihovala s čudovitimi 3D-predlogi za prenovo vaših prostorov. Naši nagrajenki Andreji je pomagala pri načrtovanju otroške sobe za dva sinova. 

Leva stran sobe | Foto: Leva stran sobe


"Hm, ta soba je prav zanimiva," sem pomislila, ko mi je gospa Andreja poslala fotografije nenavadnega prostora. Soba je namreč v podstrešju njihove družinske hiše in je namenjena njenima sinovoma, saj se bo hči preselila v svojo sobo.

Zanimivo pa ne pomeni vedno preprosto, saj ima prostor ukrivljen strop, veliko kotičkov, ki so na prvi pogled videti neuporabni, in podest, zato je padla odločitev, da se izkoristi višina tega nenavadnega prostora.

Lastnica si je želela to, kar si ponavadi želimo vse mamice: dve postelji, delovni kotiček, dovolj prostora za shranjevanje ter urejeno in pospravljeno sobo, jaz pa sem bila odločena, da - razen zadnje - izpolnim vse Andrejine želje.

Stopnice, ki sobo razdelijo na dva dela

Otroška soba se je po predlogu Irene Dvoržak spremenila v pravo kraljestvo za dva radovedneža. | Foto: Otroška soba se je po predlogu Irene Dvoržak spremenila v pravo kraljestvo za dva radovedneža.

Stopnice, ki v sebi skrivajo prostor za shranjevanje čevljev in so postavljene takoj ob vratih, vizualno delijo prostor na spalni in igralni.

Kreativice | Foto:

Na njihovi levi strani je postelja za starejšega sina, nad njimi je postelja za mlajšega. Varnostna mreža ju hkrati ločuje in povezuje, saj lahko, če si zaželita družbe, vedno splezata drug k drugemu.

Kreativice | Foto:

Preprosta pisalna miza brez nog omogoča dovolj prostora za oba otroka, polici nad njo pa poskrbita, da so vse šolske potrebščine vedno blizu rok.

Urejen prostor pri dveh fantih? Misija mogoče.

Kreativice | Foto:

Omara, ki je postavljena v kot sobe, ter knjižna polica nad njo puščata dovolj prostora za igro in branje, hkrati pa poskrbita, da so vsa oblačila, igrače in knjige lepo pospravljene.

Kreativice | Foto:

Mural na zgornjem nadstropju popestri sobo ter vizualno loči njen zgornji in spodnji del.

Kreativice | Foto:

Potrebujemo le še dovolj luči na spodnji in zgornji gredi za optimalno osvetlitev prostora in soba za dva fantka je narejena.

Kreativice | Foto:

Kreativice | Foto:

Upam, da vam je tudi tokratna 3D-prenova všeč, veselim se ponovnega srečanja februarja.

Irena Dvoržak

Ne spreglejte