SiolNET. Dom Oprema in dekor
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hiša s fasado, ki se zlije z okolico

0

termometer

Na grebenastem terenu sredi gozda je nastala hiša, ki se s svojo zunanjostjo neposredno vpenja v okolje. Fasada, deloma prekrita z "ogledali", namreč odseva okoliška drevesa in letne čase.

Hiša v naravi Hiša, poimenovana Pound Ridge, stoji sredi mirnega naravnega okolja, le slabih 80 kilometrov iz New Yorka. Da bo na grebenu sredi ameriškega gozda stal njihov dom, je lastnikom stavbe bilo jasno že ob prvem obisku lokacije. Prepričala jih je z mirom in okoliškim zelenjem.

Fasada, ki odseva gozd Izhodišča, po katerih se je ravnal arhitekt Kieran Timberlake, so bila, da si lastniki želijo živeti v hiši, ki je sredi gozda in tega hkrati tudi odseva. Avtor hiše je to vzel dobesedno in njeno zunanjost zasnoval iz nerjavnega jekla, opek in stekla. V njem se tako okoliška narava nadaljuje, hiša pa se na neki način potaplja v to, kar jo obkroža.

Zračnost in svetlost Dialoga z naravo so si stanovalci družinske hiše želeli tudi v notranjosti, kar omogočajo velika steklena vrata in okna, ki jim omogočajo lepe razglede. Zračnost in svetlost je načelo zasnove interjerja, ki mu je mogoče slediti na skoraj vseh 450 kvadratnih metrih objekta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin