Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2012,
10.18

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tiskalnik Vtisi Vtisi ocenili smo

Nedelja, 23. 12. 2012, 10.18

2 meseca, 1 teden

Ocenili smo: Tiskalnik Samsung ML-2165W

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tiskate malo, imate malo denarja in še manj prostora ter želite predvsem preprost in mobilen tiskalnik? Potem z nakupom Samsunga ML-2165W ne morete zgrešiti.

Mere 331 x 215 x 178 mm povedo vse; gre za majhen in razmeroma lahek laserski tiskalnik, ki bo mesto našel na še tako majhni mizi oziroma ga lahko zaradi brezžične povezave preprosto prenašate s seboj po stanovanju ali pisarni.

Še enostavnejša je namestitev, saj je vse, kar je treba storiti, da z USB-kablom povežete tiskalnik z računalnikom, ta bo našel potrebne gonilnike in že lahko tiskate. Gonilnike, navodila in nekaj programov sicer dobite tudi na priloženi zgoščenki, s katero ustvarite brezžično povezavo med napravama. To lahko s pritiskom na gumb na tiskalniku storite tudi prek standarda WPS (WiFi protected setup), če ga vaš brezžični usmerjevalnik podpira.

Samsung brezplačno ponuja tudi programe za neposredno tiskanje z mobilnih naprav, ki jih poganjajo operacijski sistemi Android, iOS ali Windows 7.

Špartanska zunanjost Gumb WPS ima tudi funkcijo nadaljuj s tiskanjem, kar potrebujemo, ko tiskamo obojestransko, saj to ni samodejno. Ob daljšem držanju natisne tudi list z informacijami o konfiguraciji, stanju in napakah. Poleg njega so le še gumb za priklop/izklop in dve LED-lučki za kartušo in stanje naprave.

Predalnik za liste drži 150 listov, medtem ko predalnik za natisnjene liste, ki je nad njim, drži 100 listov. Tiskanje velikega števila listov lahko povzroči nekaj težav, zato je liste bolje sproti umikati s predalnika, hkrati pa poskrbeti, da ne zmanjka praznih, saj se nam je večkrat zgodilo, da smo morali v takem primeru ponoviti postopek.

S kartušo, ki jo dobite ob nakupu tiskalnika, lahko natisnete okoli 700 strani, z novo pa okoli 1.500. V primerjavi s konkurenco je cena ene tiskani strani nekoliko višja, a glede na ceno izdelka, pri nas ga dobite za okoli 80 evrov, in dejstvo, da ni ravno namenjen tiskanju knjig, bo ta strošek zanemarljiv.

Hiter in kakovosten Pozitivno oceno dobita hitrost in kakovost tiska. Proizvajalec sicer obljublja tiskanje do 20 strani na minuto, a v resnici za to potrebuje še par dodatnih sekund, enako kot pri tisku prve strani, vseeno pa je zelo hiter. Kakovost tiska je dobra, tudi majhna pisava in grafike mu ne delajo preglavic, malo "počepne" le pri fotografijah.

Toda resnici na ljubo so to malenkosti, na katere se bolj ozira drug krog uporabnikov, ne pa tisti, ki bodo posegli po tem modelu. Tudi tem seveda ni vseeno za kakovost, hitrost in podobne lastnosti, a te so v senci velikosti tiskalnika. To namreč ni večfunkcijski tiskalnik, s katerim bi poleg večbarvnega tiskanja še kopirali in skenirali, temveč se njegova prednost skriva v majhnosti in prenosljivosti. Posebnih uporabnikov, ki to iščejo, zato nikakor ne bo razočaral.

Splošna ocena: 8

Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar 7 – Na pravi poti 8 – Dober izbor 9 – Odlična naprava 10 – Brez njega mi živeti ni.

Tehnične lastnosti: Funkcije: tiskanje Dimenzije: 331 x 215 x 178 mm Teža: 4 kg Hitrost tiskanja: do 20 črno-belih strani na minuto Izpis prve strani: manj kot v 8,5 s Kakovost črno-belega tiskanja: do 1200 x 1200 dpi Povezava: USB, brezžična Dodatno: tisk z mobilnega telefona, one-touch wireless Cena: okoli 80 evrov

Ne spreglejte