SiolNET. Digisvet Vtisi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ocenili smo: HP Officejet 150 Mobile All-in-One

3

termometer

Hewlett-Packard za svoj zelo nišni izdelek, mobilni tiskalnik, zahteva veliko, a se Officejet 150 z vidika kakovosti tiska brez težav meri z večjimi in zmogljivejšimi sorodniki.

HP-ju je z Officejetom 150 Mobile All-in-One uspelo najti tržno nišo znotraj že tako ozke niše prenosnih tiskalnikov. Najbrž bi lahko osebe, ki pri nas uporabljajo prenosni tiskalnik, preštel na prste obeh rok in nog, koliko pa jih na poti resnično potrebuje tudi optični bralnik? Najbrž dovolj, da je HP "požegnal" novo generacijo mobilnega tiskanja.

Torej podobne prenosne tiskarne že obstajajo? Seveda, Officejet 150 Mobile All-in-One je namreč duhovni naslednik tiskalnika Officejet 100 Mobile. Napravi si po pričevanju HP-ja delita celotno drobovje, odgovorno za tisk, kar pomeni, da je kakovost izrisa praktično identična in, kar je izredno pomembno, povsem na ravni namiznih brizgalnih tiskalnikov.

Medtem ko je Officejet 100 Mobile zgolj tiskalnik, oznaka All-in-One pri stopetdesetici izdaja večnamensko poreklo. Napravica je tako tudi povprečno zmogljiv optični bralnik in fotokopirni stroj(ček), a sta v skladu z velikostjo in določenimi omejitvami, ki jih ta pogojuje, obe dodatni vrlini zreducirani na ročno vstavljanje dokumentov, kar se lahko ob skeniranju in fotokopiranju večjih projektov zavleče.

V nahrbtnik ne gre Toliko o prenosljivosti! Naprava po najdaljši osi meri 35 centimetrov, z vstavljeno baterijo pa tehta več kot tri kilograme. Litij-ionske celice se sicer obnesejo odlično, saj je brez polnilnega adapterja mogoče natisniti kar 500 strani, kar je tudi priporočeni maksimalni mesečni cikel, če tiskalnim glavam ne želite prizadejati škode (močno sicer dvomim, da bo povprečen uporabnik Officejeta 150 Mobile natisnil več kot 16 strani dnevno).

Volumen črnila v standardni črni kartuši po podatkih proizvajalca zadostuje za 500 strani, iz (barvne) kartuše RGB pa jih je mogoče iztisniti še malce več, natančneje 560. Prav nič se ne bi čudil, če bi jih bilo treba menjati zgolj enkrat letno. Kako je z dostavo papirja tiskalnim glavam? V pladenj za liste se posrečeno prelevi kar pokrov tiskalnika, v nasprotju s siceršnjim skoparjenjem z dimenzijami pa je relativno prostoren – sprejme kar 50 listov, z malce grobosti morda tudi kakšnega več.

Tehnikalije Edini način za povezavo Officejeta 150 Mobile z drugimi napravami sta standard Bluetooth in kabel USB. Glede na to, da ima HP v svojem bogatem repertoarju serijo naprav e-All-in-One, bi pričakovali vsaj še povezovanje prek Wi-Fi-ja.

Priročen LCD-zaslon z zelo preprostim uporabniškim vmesnikom dovoljuje upravljanje večnamenske naprave brez povezave z računalnikom – v tem načinu je mogoče uporabiti vse funkcije, tudi tiskanje (s kartice SD – na voljo je namreč ustrezna reža). Na zaslončku lahko tudi zelo hitro preverimo stanje črnila in baterije.

Kot pri drugih prenosnih tiskalnikih hitrost tudi pri Officejetu 150 ni odločujoči faktor, kar naprava lepo dokaže v praksi. Izpis tekstovnih dokumentov je tako dosegel najvišjo hitrost približno treh strani na minuto, v povprečju pa se je gibal okrog 2,5. Za prvo stran je tiskalnik porabil največ časa, saj priprava na tisk traja odločno predolgo.

Izris mešanice teksta in grafike hitrost tiskanja skoraj prepolovi (od 1,2 do 1,6 strani na minuto), najdlje pa seveda traja tiskanje fotografij – približno minuto in pol je Officejet 150 porabil za celostransko fotografijo na navadnem papirju, na fotopapir pa je črnilo pri nastavljeni najvišji kakovosti tiskanja bljuval celih pet minut! Kakovost izdelkov je sicer povsem neoporečna že pri privzetih nastavitvah, kakršnokoli premikanje drsnikov navzgor pa ne prinese vidnih izboljšav, le upočasnitev dela.

Zelo drag zadetek v polno Cenovna nalepka na Officejetu 150 Mobile pravi: 400 evrov! Gre za zajeten znesek, ki pa ga naprava do neke mere povsem upraviči. Njen najmočnejši argument je zagotovo ekskluzivnost, saj je na trgu sicer precej prenosnih tiskalnikov, a nobenega takšnega, ki bi bili obenem še optični bralnik in fotokopirni stroj. Za takšno majhno škatlico je prav v nebo vpijoča tudi izredna kakovost natisnjenega, ki se lahko primerja s primeri na promocijskih fotografijah, zato je dobra ocena povsem na mestu.

Splošna ocena: 8

Legenda ocen: 1 – Raje umrem, kot da me kdo vidi s tem. 2 – Vzamem le, če bi mi rešil življenje. 3 – Če mi ga podarijo, ga morda vzamem. 4 – Še veliko mu manjka. 5 – Za silo bi bilo. 6 – Še kar. 7 – Na pravi poti. 8 – Dober izbor. 9 – Odlična naprava. 10 – Brez njega mi živeti ni.

Tehnične karakteristike Hitrost tiskanja: do 5 strani/minuto črno-belo, do 3,5 strani/minuto barvno Ločljivost tiskanja: do 4800dpi barvno, do 600 x 600 dpi črno-belo Hitrost fotokopiranja: do 4 strani/minuto črno-belo, do 2 strani/minuto barvno Hitrost optičnega branja: do 1,7 strani/minuto črno-belo, do 0,9 strani/minuto barvno Ločljivost optičnega bralnika: do 600 dpi Povezljivost: USB 2.0, Bluetooth 2.0, reža za kartici SD in MMC Dimenzije: 350 x 171 x 90 milimetrov Teža: 2,9 kg oziroma 3,1 kg z vstavljeno baterijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin