SiolNET. Digisvet Novice
5,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zrušila sta se YouTube in Gmail

5,20

termometer

YouTube
Uporabnike YouTuba v spletnih brskalnikih na osebnih računalnikih pričaka tole sporočilo. Foto: Matic Tomšič

Številni uporabniki so v zadnji uri izkusili nedelovanje nekaterih najpomembnejših krakov Googlove internetne hobotnice, kot so spletna stran YouTube, e-pošta Gmail, storitvi za hrambo datotek Google Drive in Google Foto ter pisarniška orodja Google Dokumenti. Zdaj se zdi, da je težava že odpravljena. 

YouTube, Gmail in druge Googlove spletne aplikacije (z izjemo iskalnika) za mnoge uporabnike niso delovale približno eno uro. Glede na spletni portal Down Detector, ki zaznava izpade spletnih storitev, je težava zajela velik del Evrope.

YouTube, Gmail Foto: Matic Tomšič

S spletne strani Down Detector je sicer razvidno, da je nedostopnost YouTuba med uporabniki povzročila pravo paniko. V nekaj več kot dvajsetih minutah so prejeli kar 104.000 prijav nedelovanja spletne strani.

YouTube

Uradnih pojasnil, kaj se je zgodilo, še ni. YouTube je prikazoval samo sporočilo "Ups" in "Nekaj je šlo narobe", Gmail in Google Foto pa kodo 500 za splošno napako na strežniku.

YouTube, Gmail Foto: Matic Tomšič

Na Twitterju se je na nedostopnost storitve pred nekaj minutami odzvala ekipa YouTuba. Zapisali so, da so z napako seznanjeni in preverjajo, kaj se je zgodilo.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin