SiolNET. Digisvet Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V Sloveniji na voljo trije modeli usmerjevalnikov Huawei

Oglasno sporočilo

Globalni tehnološki velikan Huawei je na slovenskem trgu predstavil najnovejšo družino brezžičnih usmerjevalnikov WiFi AX3 s podporo standarda Wi-Fi 6. Pri njihovem snovanju so izkoristili obsežno znanje s področja tehnologije omrežij 5G, da bi omogočili nemotene povezave na ravni Wi-Fi 6 Plus med usmerjevalnikom in nanj priključenimi napravami Huaweia.

Huawei

Za model s štirijedrnim procesorjem AX3 Quad-Core boste odšteli 109,99 evra, medtem ko vas bo dvojedrni AX3 Dual-Core stal 79,99 evra. Hkrati je predstavljen še usmerjevalnik WS5200, za katerega boste odšteli vsega 49,99 evra.

Kot osrednja naprava brezžičnega omrežja novi usmerjevalniki WiFi AX3 upoštevajo revolucionarno strategijo "1 + 8 + N" in vsebujejo varnostne standarde HomeSec, s čimer v vsakem trenutku ponujajo intuitivno, hitro, stabilno in varno brezžično povezavo.

Huawei

Huawei Wi-Fi 6 Plus: premagovanje ovir z dinamičnim ožjim frekvenčnim pasom

Brezžični usmerjevalniki WiFi AX3 so opremljeni z ekskluzivnimi procesorji Gigahome in sistemskim naborom Gigahome Wi-Fi 6. Huawei je standard Wi-Fi 6 nadgradil s tehnologijo sodelovanja med svojimi napravami, s čimer je v takšnih primerih dosegel dvakrat višjo hitrost prenosa podatkov in izboljšano zmogljivostjo širjenja signalov skozi zid in druge ovire v prostoru.

Model s štirijedrnim procesorjem vključuje tehnologijo Huawei Share za preprostejše in predvsem hitrejše povezovanje naprav. Dovolj je, da se uporabnik s telefonom dotakne mesta na usmerjevalniku, kjer se skriva antena vmesnika NFC, in napravi se bosta povezali brez potrebe po vpisovanju omrežnega gesla. To je še posebej uporabno v primeru, da je usmerjevalnik uporabljen v gostinstvu ali pri ponudniku namestitvenih zmogljivosti.

Poleg ekskluzivne ozkopasovne tehnologije močnejši model ponuja štiri med seboj neodvisne in ojačane signale in manj zmogljiva dva, je omogočeno oblikovanje porazdeljenega (mesh) omrežja. V takšnih primerih so usmerjevalniki povezani brezžično ali ožičeno, s čimer je omogočenega več manevrskega prostora za vrhunsko delovanje brezžičnega omrežja.

Huawei

Usmerjevalnik Huawei WiFi AX3 s štirijedrnim procesorjem vključuje tudi varnostni mehanizem Huawei HomeSec. V procesor sta namreč vgrajena neodvisno varnostno območje (TEE-trusted execution environment) in varnostna rešitev TrustZone. Oboje je potrjeno s certifikatom Evaluation Assurance Level-5 (EAL5), ki ga je izdala Common Criteria, svetovno znana organizacija za certificiranje naprav.

Huawei je v razvoj namenskih čipov za usmerjevalnike vložil več deset milijonov dolarjev ter s kombinacijo programske in strojne opreme odpravil več kot 80 odstotkov težav, povezanih z zamrzovanjem, zakasnitvijo in prekinitvami povezave. Poleg družine naprav AX3 namerava Huawei sistemski nabor Gigahome uporabiti tudi v prihodnjih izdelkih.

Huawei je pred kratkim v Sloveniji predstavil tudi druge nove naprave. Na slovenski trg so prišle brezžične slušalke FreeBuds 4i z vrhunskim zvokom in odlično avtonomijo baterije po dostopni ceni ter 23,8-palčni zaslon Huawei FullView FullHD.

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin