SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Pragi odprl domnevno največji neuradni Applov muzej

0

termometer

Uradno ni znano, kdo je zbral 472 eksponatov v tej, kot zase pravijo, največji zasebni zbirki Applovih izdelkov na svetu.

Kdor se sprehodi v stari del češke prestolnice, ki sicer še nima uradne Applove trgovine, bo lahko tam v eni izmed prenovljenih zgodovinskih stavb našel neuradni Applov muzej, poroča Ars Technica. V tem muzeju bo lahko videl skoraj vse izdelke, kar jih je ta ameriška visokotehnološka družba od leta 1976 do leta 2012 poslala na trg in še razne druge z Applom povezane dokumente, kot so na primer posetnice Steva Jobsa. Za vstopnino je treba odšteti zajetnih 300 čeških kron (11 evrov), a snovalci zatrjujejo, da vsa zbrana sredstva gredo v dobrodelne namene. Kdo je zares največji? V duhu Jobsa in njegovih prehranjevalnih navad bo ta muzej kmalu bogatejši tudi za vegansko restavracijo Steven's Food, neznani ustanovitelji pa že napovedujejo, da je Praga zgolj prvo mesto, kjer bo ta zbirka na ogled.

Apple nima svojega uradnega muzeja, a je zato tovrstnih ljubiteljskih muzejev, tako v resničnem kot tudi v navideznem svetu, na pretek. Letos novembra so tako prostovoljci v italijanski Savoni odprli muzej All About Apple, ki prav tako zase zatrjuje, da gre za največjo zbirko Applovih izdelkov. Vsaj vstopnina je nižja kot v Pragi, odšteti je treba 7 evrov za redno vstopnico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin