SiolNET. Digisvet Novice
7,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kopru spet našli svetovno znan simbol

7,71

termometer

Starbucks, Slovenija
Levo logotip, ki ga je uporabljal koprski frizerski salon, desno logotip kavarniške verige Starbucks. Foto: Matic Tomšič / Reuters

Znan frizerski salon v Kopru kot svoj logotip uporablja del tistega, ki ga po vsem svetu poznajo kot logotip Starbucksa, največje verige kavarn na svetu. Frizerski salon je logotip po današnjih pritožbah že začel odstranjevati. Starbucksov logotip so kot svojega prav v Kopru sicer dolgo uporabljali še nekje drugje.

Visa oglas Digisvet V ameriškem oglasu smo odkrili slovensko vaško trgovino

Koprski frizerski salon ima v logotipu znano Starbucksovo morsko deklico brez njenih značilnih repov in z nekoliko skrajšanimi lasmi. Kljub dodelavam je podobnost z vsepovsod prepoznavnim logotipom največje verige kavarn na svetu nezgrešljiva, s čimer se strinjajo tudi spletni iskalniki Google, Bing in Yandex.

Starbucks Google Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Na to, da frizerski salon v Kopru kot svoj logotip uporablja predelani logotip, so danes na Facebooku opozorili člani skupine Grafični oblikovalci.

V frizerskem salonu so se na to odzvali z umikom vseh fotografij spornega logotipa z njihovega profila na Facebooku. Za Siol.net so povedali, da so logotip odstranili tudi s spletne strani, enako pa bodo naredili še v salonu. Sprašujejo se sicer, komu so zdaj stopili na žulj, saj enak logotip uporabljajo že od leta 2015. 

Delfin Digisvet Tragična zgodba, ki se vidi celo iz vesolja

Veliko naključje? Takšen primer se je v Kopru že zgodil. 

Starbucksovo morsko deklico z minimalno predelavo krone je kot svoj logotip dolgo uporabljalo tudi koprsko kopališče Žusterna. Videti ga je bilo mogoče na tabli nad blagajno pri vhodu na kopališče:

Opažanja Starbuckovega logotipa v Žusterni so bila nekaj časa kar velik hit na družbenih omrežjih. Ko so bili na to leta 2015 opozorjeni na Javnem zavodu za šport MO Koper, so ustrezno ukrepali in tablo uničili

Preberite tudi:

Distracted boyfriend Digisvet Prizor iz Madžarske zabava internet: ali sploh vedo, koga so dali na panoje? Lasersko orožje Digisvet Neustavljivo orožje z neba ali novo laganje tisočem Slovencev? Rudnik Mir Digisvet Za kako veliko luknjo gre, vidiš, šele ko opaziš stanovanjske bloke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin