SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To je področje, kjer je Slovenija boljša od ZDA, Nemčije in Velike Britanije

0

termometer

Slovenija je glede na povprečno hitrost prenosa podatkov prek mobilnega omrežja LTE med vsemi državami sveta na 27. mestu. Najhitrejši mobilni internet ima Singapur.

Uporabniki v Sloveniji podatke prek mobilnih omrežij LTE v povprečju prenašamo s hitrostjo 15 megabitov na sekundo, kaže najnovejša raziskava podjetja OpenSignal. To nas uvršča na 27. mesto med vsemi državami sveta, kjer je na voljo povezljivost z mobilnimi omrežji četrte generacije.

Na področju pokritosti države s signalom omrežja LTE je Slovenija uvrščena še višje, na 21. mesto. OpenSignal v raziskavi, ki zajema podatke za zadnje četrtletje leta 2015, ugotavlja, da je pokritost Slovenije s signalom LTE 73-odstotna. Najhitrejši mobilni internet v Singapurju, najpočasnejši v Iranu Na prvem mestu OpenSignalove lestvice povprečne hitrosti omrežij LTE je Singapur s 37 megabiti na sekundo. V Singapurju sta tudi dva mobilna operaterja od treh, ki ponujata najvišje hitrosti dostopa do LTE, tretji je v Kanadi.

Najboljša pokritost s signalom LTE je v Južni Koreji, kar 97-odstotna. To je povprečje pokritosti vseh južnokorejskih ponudnikov mobilne telefonije. Eden od njih, LGT, namreč nudi tudi najboljšo pokritost med vsemi v raziskavo vključenimi telekomunikacijskimi operaterji, 99,6-odstotno.

Najpočasnejši mobilni internet LTE imajo v Iranu (v povprečju tri megabite na sekundo), kjer sta tudi operaterja z najskromnejšo pokritostjo države s signalom, MCI (21 odstotkov) in Rightel (29 odstotkov). Najslabša povprečna pokritost države s signalom LTE pa je v Šrilanki, 39-odstotna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin