To je področje, kjer je Slovenija boljša od ZDA, Nemčije in Velike Britanije

Slovenija je glede na povprečno hitrost prenosa podatkov prek mobilnega omrežja LTE med vsemi državami sveta na 27. mestu. Najhitrejši mobilni internet ima Singapur.

1 / 2

Foto: Reuters , STA

2 / 2

Foto: Reuters , STA

Uporabniki v Sloveniji podatke prek mobilnih omrežij LTE v povprečju prenašamo s hitrostjo 15 megabitov na sekundo, kaže najnovejša raziskava podjetja OpenSignal. To nas uvršča na 27. mesto med vsemi državami sveta, kjer je na voljo povezljivost z mobilnimi omrežji četrte generacije.

Na področju pokritosti države s signalom omrežja LTE je Slovenija uvrščena še višje, na 21. mesto. OpenSignal v raziskavi, ki zajema podatke za zadnje četrtletje leta 2015, ugotavlja, da je pokritost Slovenije s signalom LTE 73-odstotna. Najhitrejši mobilni internet v Singapurju, najpočasnejši v Iranu Na prvem mestu OpenSignalove lestvice povprečne hitrosti omrežij LTE je Singapur s 37 megabiti na sekundo. V Singapurju sta tudi dva mobilna operaterja od treh, ki ponujata najvišje hitrosti dostopa do LTE, tretji je v Kanadi.

Najboljša pokritost s signalom LTE je v Južni Koreji, kar 97-odstotna. To je povprečje pokritosti vseh južnokorejskih ponudnikov mobilne telefonije. Eden od njih, LGT, namreč nudi tudi najboljšo pokritost med vsemi v raziskavo vključenimi telekomunikacijskimi operaterji, 99,6-odstotno.

Najpočasnejši mobilni internet LTE imajo v Iranu (v povprečju tri megabite na sekundo), kjer sta tudi operaterja z najskromnejšo pokritostjo države s signalom, MCI (21 odstotkov) in Rightel (29 odstotkov). Najslabša povprečna pokritost države s signalom LTE pa je v Šrilanki, 39-odstotna.

Slovenija boljša od marsikatere velesile

Povprečna hitrost interneta LTE: Slovenci imamo hitrejšega od Velike Britanije, Kitajske, Nemčije, Združenih držav Amerike, Hongkonga. Pokritost s signalom LTE: slovenska pokritost je boljša od pokritosti na Danskem in v Švici, Avstriji, Belgiji, Italiji, Nemčiji, Veliki Britaniji ter Franciji.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano