SiolNET. Digisvet Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije predstavil Operativni center kibernetske varnosti

0,97

termometer

Matjaž Beričič, 5. 3. 2018
"Naše poslanstvo temelji na varovanju sveta uporabnikov naših storitev, zato razvijamo celovite varnostne rešitve in aktivno sodelujemo v razvojnih projektih digitalne prihodnosti," je povedal direktor Jedrnega omrežja v Telekomu Slovenije Matjaž Beričič. Foto: Ana Kovač

Pred kratkim ustanovljeni center predstavlja jedro operativnih zmogljivosti tako za Telekom Slovenije kot druge organizacije, javne ustanove in podjetja, so sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja.

Oktobra, ki je po vsej Evropi tradicionalno zaznamovan kot mesec evropske varnosti, potekajo okrepljene dejavnosti za ozaveščanje o pomenu kibernetske varnosti.

V poslovnem svetu so namreč kibernetska varnostna tveganja že med ključnimi operativnimi tveganji podjetij, poudarjajo pri Telekomu Slovenije, kjer področje kibernetske varnosti spada med strateške prioritete.

Skladno s strogimi mednarodnimi standardi

Operativni center kibernetske varnosti, ki ga je ustanovil Telekom Slovenije, bo jedro prizadevanj za zagotavljanje informacijske varnosti ter stalen nadzor omrežja, ki zasebnim in poslovnim uporabnikom omogoča povezljivost fiksnih in mobilnih storitev prek interneta in storitev v oblaku.

Vse dejavnosti in procesi v Operativnem centru kibernetske varnosti Telekoma Slovenije so podprti z mednarodnima standardoma ISO 22301:2012 za sistem upravljanja neprekinjenega poslovanja ter ISO/IEC 27001:2013 za sistem vodenja in varovanja informacij.

Steber slovenske kibernetske obrambe

V Telekomu Slovenije so prepričani, da njihov Operativni center kibernetske varnosti kot del sodelovanja z različnimi deležniki predstavlja enega izmed najpomembnejših centrov kibernetske obrambe v Sloveniji.

"V njem aktivno spremljamo varnostne dogodke v sistemih informacijske in komunikacijske tehnologije ter jih ocenjujemo glede na izvor in nastanek, ob tem pa izvajamo tudi testiranja, s pomočjo katerih odkrivamo morebitne ranljivosti," je povedal direktor Jedrnega omrežja v Telekomu Slovenije Matjaž Beričič.

Uporabnikom veliko več varnosti ob veliko nižjih stroških

Posebej izpostavljajo prednosti svojega centra za podjetja in organizacije, saj jim omogoča bistveno višjo raven kibernetske varnosti ob veliko nižjem strošku, kot v primeru, če bi tovrstni center vzpostavili sami.

"Ne nazadnje tudi naše poslanstvo temelji na varovanju sveta uporabnikov naših storitev, zato razvijamo celovite varnostne rešitve in aktivno sodelujemo v razvojnih projektih digitalne prihodnosti, tudi z novimi kompetencami naših zaposlenih," je še povedal Beričič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin