Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
27. 2. 2015,
9.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije

Petek, 27. 2. 2015, 9.08

6 let, 7 mesecev

Telekom Slovenije postal stoodstotni lastnik družbe Debitel komunikacije

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za 90 tisoč Debitelovih naročnikov zaradi nakupa ne bo sprememb v naročniškem razmerju, že v kratkem pa bodo okrepljene sinergije v interesu vseh uporabnikov storitev Skupine Telekom Slovenije.

Dozdajšnji lastniki podjetja Debitel telekomunikacije, to so družbe ACH, Adria Mobil in Svema Trade, so sklenili pogodbo s Telekomom Slovenije, s katero je Debitel v celoti prešel v last Telekoma Slovenije. Podrobnosti o nakupu, kakor tudi cene, še niso razkrili, saj je za konec posla treba pridobiti še soglasja pristojnih za varstvo konkurence.

Debitel: stabilno poslovanje brez zadolženosti Družba Debitel telekomunikacije na slovenskem trgu deluje od leta 1998, in sicer kot ponudnik storitev mobilne telefonije, ki je svoje storitve vedno ponujal v omrežju Telekoma Slovenije oziroma prej njegove hčerinske družbe Mobitel. Debitel danes ima okrog 90 tisoč uporabnikov, lahko se pohvali tudi s stabilnim poslovanjem od ustanovitve in tem, da niso zadolženi.

Uporabnikom Debitela se zaradi spremembe lastništva njihovega ponudnika ne obetajo spremembe cen storitev in njihovega naročniškega razmerja, v Telekomu Slovenije pa so že napovedali, da bodo nove sinergije med podjetjema Debitelovim uporabnikom tudi v prihodnje zagotavljale uporabo najkakovostnejših komunikacijskih storitev na slovenskem trgu.

Pomembna pridobitev v pomembnem trenutku Nakup Debitela je za Telekom Slovenije gotovo pomembna pridobitev, toliko bolj prav v tem obdobju, ker zdajšnji lastniki Telekoma Slovenije želijo ob prodaji zanj doseči čim večjo ceno. Predsednik uprave Telekoma Slovenije je ob včerajšnji predstavitvi poslovnih rezultatov Skupine Telekom Slovenije za lansko leto, ko nakup Debitela še ni bil sklenjen, sicer poudaril, da uprava dela izključno v interesu družbe, ki jo vodi in da odločitev ne sprejema pod vplivom lastnikov.

Z nakupom Debitela bodo pri Telekomu Slovenije še intenzivneje izvajali svojo strategijo na domačem trgu, ki bo temeljila na predvsem na navzkrižni prodaji komunikacijskih, večpredstavnostnih in zabavnih storitev, razvoju novih storitev in novih naročniških modelov ter diferenciaciji in ponudbi ekskluzivnih vsebin ob nenehnem izboljševanju uporabniške izkušnje.

Korak k hitrejšemu uresničevanju strategije na domačem trgu V Telekomu Slovenije so prepričani, da bodo z družbo Debitel, ki je prav tako razvojno naravnana, še lažje krepili tudi druge segmente ponudbe celovitih storitev informacijske in komunikacijske tehnologije, tudi za najzahtevnejše poslovne uporabnike, in še lažje dosegli še enega od strateških ciljev.

Skobe je namreč na včerajšnji predstavitvi poslovnih rezultatov Telekoma Slovenije za lani med drugim omenil tudi vstop Telekoma Slovenije "na področja, ki jih običajno ne povezujemo s klasičnimi telekomunikacijskimi operaterji". V mislih je imel napredne storitve, kot so eZdravje ali poslovanje M2M (neposredno povezovanje naprav).

Ne spreglejte