SiolNET. Digisvet Novice
5,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije bo gledanje televizije dvignil na novo raven

5,38

termometer

televizija

Ob 15. obletnici spremljanja televizijskih kanalov prek širokopasovne internetne povezave ADSL v Telekomu Slovenije uporabnikom napovedujejo povsem novo izkušnjo televizije. Ta bo prinesla integracijo zabave, vsebin in pametnega doma na različnih napravah.

Danes mineva 15 let, odkar je Telekom Slovenije oziroma takratno podjetje SiOL slovenskim uporabnikom med prvimi v Evropi omogočil spremljanje TV-kanalov prek širokopasovne internetne povezave ADSL. Telekom Slovenije ob tej priložnosti napoveduje, da bo v kratkem predstavil tudi razvojne novosti, ki bodo prinesle popolnoma novo izkušnjo televizije.

snemanje telefon Digisvet Telekom Slovenije prvi pri nas omogoča tudi klice prek brezžičnega omrežja WiFi

"V Telekomu Slovenije smo svojim uporabnikom pred 15 leti prvi na trgu omogočili spremljanje televizije prek širokopasovne povezave, nato pa smo platformo in izkušnjo televizije vseskozi nadgrajevali (vključno z razvojem TViN-a in možnostjo spremljanja televizije na vseh zaslonih v letu 2012). Kmalu bo sledil naslednji razvojni korak, saj bomo slovenskim uporabnikom predstavili povsem novo izkušnjo televizije, ki bo prinesla popolno integracijo zabave, vsebin in pametnega doma na različnih zaslonih in napravah. In še bolje: vse to počnemo z lastnim razvojem, tako kot pred 15 leti. Beta različico že nekaj časa intenzivno testiramo z uporabniki v različnih segmentih in odzivi so navdihujoči. Ko bo storitev pripravljena za lansiranje na trg, jo bomo seveda tudi podrobno predstavili," napoveduje Samo Ošina, direktor strateške poslovne enote Množični trg v Telekomu Slovenije.

Telekom Slovenije ostaja vodilni slovenski ponudnik IP TV

Pred 15 leti je bila IP TV najprej na voljo naročnikom na širšem območju Ljubljane, v prihodnjih mesecih pa še v Mariboru in drugih večjih mestih, na voljo je bilo 110 TV-programov s pasovno širino do štiri megabite na sekundo. Telekom Slovenije je takrat predstavil tudi prvi TV-komunikator oziroma set-top-box. V tistem obdobju je spremljanje televizije prek ADSL predstavljalo popolnoma novo platformo, ki so jo v posameznih delih mest ponujali le še trije evropski operaterji, Telekom Slovenije pa ima zanjo tudi mednarodno zaščiten patent.

Telekom SLovenije Digisvet Telekom Slovenije vzpostavil testno okolje za preizkus delovanja interneta stvari

V 15 letih je na področju IP TV sledil intenziven razmah, Telekom Slovenije pa je z 51,4-odstotnim tržnim deležem vodilni slovenski ponudnik. Storitev IP TV je danes v paketih združena z drugimi (mobilnimi in fiksnimi) storitvami, hitrosti internega dosegajo do en gigabajt na sekundo, naročnikom pa je na voljo več kot 300 TV-programov in aplikacij v različnih programskih shemah in opcijah, so še sporočili iz Telekoma Slovenije.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 85
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin