SiolNET. Digisvet Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Sprehodite se po pravljični Ljubljani in ujemite nepozabne trenutke

Oglasno sporočilo

Veseli december in z njim praznično vzdušje že močno trkata na vrata. V kuhinjah že diši po piškotih, otroci že pišejo prva pisma trem dobrim možem in počasi začenjamo izbirati okraske za božična drevesca. Prav tako pa se v teh dneh tradicionalno prižigajo novoletne lučke v številnih mestih širom Slovenije.

Huawei

Gre za eno najlepših tradicij, ki naznani čas veselja, praznovanja in druženja z najbližjimi. Najbolj znamenit je zagotovo prižig lučk v središču Ljubljane, saj mesto odene v čaroben duh. Slovenska prestolnica v hipu postane pravljična. Tudi letos lahko na Prešernovem trgu občudujemo veliko božično drevesce, ki ga osvetljujejo okrašene bližnje stavbe in nebo, polno zvezdnatih luči. Ne manjkajo pa niti tradicionalne jaslice na Gallusovem nabrežju. Letošnja pravljična okrasitev nosi tudi posebno sporočilo – Vsemoč, moč vseh – in poudarja medsebojno povezanost, sožitje in prijateljstvo, torej to, kar ljudje najbolj potrebujemo.

Čarobno vzdušje širom cele Slovenije

Lučke pa ne žarijo le v Ljubljani, ampak tudi v drugih slovenskih mestih. V Mariboru sta poleg lučk zaživela tudi Vilinsko mesto in božični vrtiljak, pravljičnega vzdušja pa bodo deležni še v Izoli, Kopru, Novi Gorici, Kranju, Murski Soboti in Novem mestu. Torej ne glede na to, iz katerega konca Slovenije prihajate, boste lahko v veselem decembru uživali na magičnih večernih sprehodih. Bodisi sami bodisi z družino.

Vsekakor pa je to tudi odlična priložnost, da ovekovečite nekaj spominov, ki bodo z vami ostali za vedno. Ni lepšega, kot se ozreti po starih fotografijah, polnih nasmeškov, ki izžarevajo toplino in veselje. Pravljične okrasitve pa naravnost slovijo po svoji fotogeničnosti. Takšne priložnosti so pisane na kožo najnovejšemu pametnemu telefonu Huawei nova 9, ki se pri fotografiji počuti domače kot Božiček na letečih saneh.

Huawei

Spomini, ki trajajo za vedno

S takšnim telefonom vam pravzaprav sploh ni treba biti mojstri fotografije, da bi vam uspela čudovita slika. Enostavno ga usmerite v želeni motiv, pritisnete sprožilec in vse delo opravi on sam. Tudi ponoči. Vsi, ki ste že kdaj poskusili fotografirati med nočnim sprehodom po mestu, veste, da velikokrat dobite le zmazek.

S Huawei nova 9 pa so te skrbi odveč. Telefon je namreč opremljen z velikim tipalom, ki zmore zajeti več svetlobe, prav tako pa se lahko pohvali z inovativnim barvnim filtrom RYYB (CFA). Ta zelene pike običajnega filtra (RGGB) zamenja z rumenimi, ki sočasno prepuščajo svetlobno valovanje rdečega in zelenega spektra, posledica tega pa je zaznava še dodatnih 40 odstotkov svetlobe. Tako enostavno v aplikaciji kamere izberete nočni način, "škljocnete" in že imate lep praznični utrinek.

Huawei

Bodite ustvarjalni – slika pove več kot tisoč besed

Smo pa ob tem vseeno pripravili še nekaj dodatnih nasvetov, kako lahko svojo nočno fotografijo še dodatno popestrite oziroma poskrbite, da si bo resnično zaslužila mesto v vašem družinskem albumu in na zidu vašega najljubšega družbenega omrežja, bodisi Facebooka, Instagrama, TikToka ali kateregakoli drugega.

#1 Imejte mirno roko

Mirna osnova je vsekakor osnova za ostro in lepo fotografijo. Ponoči še toliko bolj, saj kamera takrat "hlasta" po vsakem viru svetlobe. V teh primerih si lahko pomagate tudi z dodatnim stojalom oziroma tripodom, v katerega pripnete telefon. Ni nujno, da je stojalo veliko, lahko je takšno, da ga enostavno spravite v žep in vas ne ovira na sprehodu.

Huawei

#2 Poigrajte se s svetlobo

Med najbolj atraktivne nočne fotografije zagotovo sodijo tiste, ki se poigravajo z različnimi viri svetlobe in ustvarijo svetlobne sledi. Najbolj enostavno to lahko povadite s premikajočimi se avtomobili, rezultati pa so fantastični. Na ta način resnično ujamete duh tistega trenutka. Če se boste izurili v strokovnjaka tega področja, pa lahko z lučmi "rišete" že prave zgodbe. Popolno za božično-novoletni čas.

#3 Razmišljajte abstraktno

Kdor ima oko za fotografijo, lahko motiv za objektiv najde praktično na vsakem koraku. Za fotografijo ni potrebno, da je vedno neposredna in klasična. Lahko izberete le detajl, ki ga boste zajeli, interpretacijo pa pustite tistemu, ki si bo fotografijo ogledal. Zazrite se v nebo in ujemite le tisti del zvezdnatih luči, ki vam najbolj padejo v oči.

Huawei

#4 Okrasite fotografijo

Tako kot radi okrasimo božična drevesca in uživamo v sprehajanju po okrašenih mestih, lahko v duhu praznikov okrasite tudi svojo fotografijo. Na telefonu Huawei nova 9 je že privzeto na voljo veliko različnih filtrov, kdor se počuti še bolj ustvarjalno, pa lahko s pomočjo trgovine AppGallery in iskalnika Petal poišče še vrsto drugih aplikacij, ki omogočajo napredno obdelavo fotografij.

Ponesite svojo fotografijo v svet

Ko boste ujeli pravljični trenutek, ki vas je navdihnil, pa nikar ne odlašajte pri njegovem deljenju. Pokažite ga tudi drugim, saj morda še kdo v njem najde navdih. Odlična priložnost za to je največji fotografski natečaj mobilne fotografije Next-Image 2021. Nanj se lahko prijavi vsak, ki rad lovi trenutke s kamero svojega telefona Huawei, in se poteguje za bogate nagrade. Čas za prijavo se izteče 30. 11., sodelujete pa lahko na globalnem in lokalnem nivoju. Več informacij o natečaju lahko najdete tukaj.

Huawei

Ne pozabite na darila!

Ker se bliža praznični december, pa nikar ne pozabite na obdarovanje bližnjih. Za vse tehnološke zanesenjake ima Huawei zelo pestro ponudbo odličnih daril. Poleg že omenjenega novega telefona Huawei nova 9 je tu še telefon Huawei nova 8i, nadobudni športniki, ki jim je blizu tudi eleganca, pa bodo veseli najnovejše ure Huawei Watch GT 3. Ura je na voljo v večji (46 milimetrov) in manjši (42 milimetrov) velikosti, poleg estetske dovršenosti pa jo odlikujejo še napredne športne in zdravstvene funkcije.

Več informacij najdete na https://consumer.huawei.com/si/


Naročnik oglasnega sporočila je HUAWEI TECHNOLOGIES LJUBLJANA, D. O. O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin