Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
3. 3. 2020,
18.55

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

2

Natisni članek

Steve Wozniak Apple Koronavirus digizgodbe

Torek, 3. 3. 2020, 18.55

4 leta, 1 mesec

Soustanovitelj Appla o koronavirusu: Jaz sem morda "pacient nič"

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,82

2

Steve Wozniak | Devetinšestdesetletni soustanovitelj podjetja Apple je po papežu Frančišku druga javno znana osebnost, pri kateri se je v zadnjih dneh pojavil sum na koronavirus. | Foto Reuters

Devetinšestdesetletni soustanovitelj podjetja Apple je po papežu Frančišku druga javno znana osebnost, pri kateri se je v zadnjih dneh pojavil sum na koronavirus.

Foto: Reuters

Steve Wozniak, ki je leta 1976 s Stevom Jobsom ustanovil tehnološko podjetje Apple, je v ponedeljek na družbenem omrežju Twitter izrazil sum, da sta bila skupaj z ženo v ZDA tako imenovana pacienta nič, kar zadeva novi koronavirus. To bi pomenilo, da sta bolezen v ZDA pripeljala prav Wozniak in njegova žena Janet. Pozneje se je izkazalo, da se je Wozniak motil, a o tem še ni obvestil svojih sledilcev na Twitterju. 

Wozniak je na Twitterju v ponedeljek zapisal, da sta se z ženo Janet pravkar odpravila preverit njen kašelj, ki se je vlekel že od 4. januarja, ko sta se vrnila iz Kitajske. Dodal je, da je zaradi tega mogoče, da sta bila oba z ženo t. i. pacienta nič, torej da sta prav Steve in Janet Wozniak odgovorna za okužbe Američanov z novim koronavirusom

Novice Eden od najbogatejših Zemljanov ima neozdravljivo bolezen

Soustanovitelj Appla je bil z ženo konec decembra in v začetku januarja sicer na daljšem izletu v jugovzhodni Aziji. 9. januarja je nato na Twitterju zapisal, da okreva po resni bolezni, ki jo je staknil na potovanju, 23. januarja pa, da si oba z ženo še vedno nista povsem opomogla od virusa, ki sta ga pred več kot dvema tednoma staknila v Aziji. 

Če se je Wozniak 23. januarja o koronavirusu še šalil in in ga povezoval z znano mehiško znamko piva (Corona), ob njegovi včerajšnji objavi nikomur več ni bilo do smeha.

Ravno včeraj so ameriške oblasti namreč sporočile, da je število žrtev novega koronavirusa v ZDA naraslo na šest, zaradi česar je bilo v odzivih na ponedeljkov tvit 69-letnega Wozniaka zaznati razburjenje, zaskrbljenost, tudi strah. 

Steve Wozniak (desno) in Steve Jobs (levo) sta Apple skupaj z Ronaldom Waynom, ki pa je iz podjetja kmalu izstopil – več o tem preberite v prispevku pod fotografijo –, ustanovila leta 1976.  | Foto: Steve Wozniak (desno) in Steve Jobs (levo) sta Apple skupaj z Ronaldom Waynom, ki pa je iz podjetja kmalu izstopil – več o tem preberite v prispevku pod fotografijo –, ustanovila leta 1976.

Novice Pred 40 leti je odklonil priložnost, da postane milijarder. Kje je danes?

Wozniak več kot 600 tisoč sledilcem na Twitterju še ni povedal, da nima koronavirusa in da se je šalil, da je "pacient nič"

Čeprav soustanovitelj Appla tega še ni javno objavil, se je izkazalo, da je šlo za lažni preplah. Janet Wozniak ima namreč vnetje sinusov, kar je sama potrdila za ameriški medij USA Today

Koronavirus, Kitajska
Novice Kdo je "pacient nič" v izbruhu novega koronavirusa?

Steve Wozniak je za isti medij pozneje dejal, da sta imela z ženo po vrnitvi iz Azije najhujšo gripo v življenju, Janet naj bi celo izkašljevala kri. Simptomi so bili zelo podobni kot pri tistih, ki so okuženi s koronavirusom covid-19, a ker je bila bolezen v času njune vrnitve v ZDA omejena še na Kitajsko, ju niso testirali na prisotnost virusa. 

Wozniak se je dotaknil tudi tvita, ki je razburil njegove sledilce: da je "pacient nič", naj bi bila šala.

Oglejte si tudi: Zaradi koronavirusa so na udaru igralnice v Novi Gorici

Preberite tudi:

Koronavirus. Maska. Bolezen.
Novice Po koronavirusu je marsikaj drugače #video
Koronavirus v Italiji
Novice V Italiji zaradi novega koronavirusa umrlo 79 ljudi
Koronavirus, maska, zaščita, oprema
Novice V Sloveniji še ni potrjene okužbe s koronavirusom #video
Rim, turisti
Novice Turistične agencije zaznale upad povpraševanja, hotelirji že nižajo cene
Koronavirus. Maska. Bolezen.
Novice Namesto velikih zaslonov bodo začasno proizvajali zaščitne maske
Koronavirus
Novice Novi koronavirus do zdaj zahteval več kot tri tisoč življenj
Ne spreglejte