SiolNET. Digisvet Novice
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija dobila novega ponudnika mobilne telefonije

1,45

termometer

 | Foto: Srdjan Cvjetović
Foto: Srdjan Cvjetović

SoftNET mobil bo uporabljal mobilno omrežje Telekoma Slovenije in bo ciljal predvsem na svoje dozdajšnje poslovne stranke stacionarne telefonije in širokopasovnega dostopa.

Dozdajšnjim štirim slovenskim operaterjem mobilne telefonije (ti imajo svoje lastno mobilno omrežje) in dvema ponudnikoma mobilne telefonije (ti uporabljajo omrežje enega od operaterjev) se je kot tretji ponudnik pridružila družba Softnet, ki telekomunikacijske storitve zagotavlja še v 16 državah Evrope in Azije poleg Slovenije.

Računajo na od dva do tri odstotke slovenskega mobilnega trga

V obdobju, ko se na zrelih trgih mobilne telefonije, med katere Slovenija zagotovo spada, operaterji in ponudniki mobilne telefonije marsikje konsolidirajo, je odločitev za novega ponudnika mobilne telefonije morda nekoliko nenavadna. Toda direktor družbe SoftNET Andrej Boštjančič meni, da bo s širitvijo na mobilno telefonijo zaokrožil ponudbo predvsem za svoje obstoječe poslovne stranke, ki jim bo kot prednost ponujal tudi učinkovito podporo na enem mestu za vse trge, kjer so prisotni.

SoftNET mobil bo deloval v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije. Med paketi, ki jih ponuja v Sloveniji, so tudi takšni, ki so primerni za posamezne uporabnike, a bo te tržil predvsem prek svojih partnerjev za fizične osebe, kot so manjši kabelski operaterji.

Boštjančič računa, da bo v Sloveniji dosegel od dva do tri odstotke tržnega deleža, in načrtuje širitev mobilne ponudbe tudi na države v regiji, kjer je že prisoten s svojim omrežjem. Tako bo predvidoma prihodnje leto razširil svojo mobilno ponudbo na Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo, nato pa še naprej po regiji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin