SiolNET. Digisvet Novice
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pristanišče Hamburg testni poligon za tehnologijo 5G

0,11

termometer

5G
Prvi mož hamburškega pristanišča Jens Meier je nov standard, ki ga prinaša tehnologija 5G, označil za najverjetnejšo rešitev večine prihodnjih izzivov v industriji. Foto: Thinkstock

Pristanišče Hamburg, Deutsche Telekom in Nokia so v začetku leta začeli preizkušati tehnologijo super hitrih brezžičnih omrežij pete generacije, znanih pod kratico 5G, v realnem okolju. Trenutni rezultati so spodbudni in kažejo na velik potencial tehnologije pri oblikovanju novih digitaliziranih rešitev za industrijo.

Kot so sporočili iz Deutsche Telekoma, so v sklopu testiranj, ki bodo trajala predvidoma dve leti, doslej izvedli tri študije primerov. V prvi so na ladje pristaniškega podružničnega podjetja Flotte Hamburg namestili senzorje, ki v realnem času posredujejo podatke o gibanju plovil na širšem območju enega največjih evropskih pristanišč in različne podatke o stanju okolja na območju.

5G, Huawei, MWC18 Digisvet 5G je zdaj zares pred vrati – toda zakaj v Evropo prihaja počasneje?

V drugi študiji so signalizacijo, ki usmerja celoten morski in kopenski promet na območju pristanišča, povezali s sistemom oddaljenega upravljanja, kar operaterjem omogoča bolj celovit in podroben nadzor plovil in vozil. To med drugim olajša dostop tovornim vozilom.

iCirrus, 5. 3. 2018 Digisvet Koristi in prihranki omrežij 5G, ki jih bomo uporabniki veseli

Nova tehnologija pa omogoča tudi dostop do večje količine podatkov v krajšem času brez povezovanja v obstoječa omrežja. Kot menijo strokovnjaki, bodo lahko inženirji že v bližnji prihodnosti s pomočjo tehnologije 5G in tridimenzionalnih očal kar na gradbišču optimizirali gradbene načrte.

Eden glavnih ciljev testiranj je zbrati dokaze, da lahko zahtevne mobilne aplikacije z različnimi programskimi zahtevami uspešno delujejo v enem samem omrežju. Eden glavnih ciljev testiranj je zbrati dokaze, da lahko zahtevne mobilne aplikacije z različnimi programskimi zahtevami uspešno delujejo v enem samem omrežju. Foto: Thinkstock

Eden glavnih ciljev testiranj je zbrati dokaze, da lahko zahtevne mobilne aplikacije z različnimi programskimi zahtevami uspešno delujejo v enem samem omrežju. Mobilno omrežje, ki med testiranjem deluje na območju pristanišča, so razdelili v različna virtualna omrežja, od katerih vsako podpira točno določene zahteve. Delovanje posameznega virtualnega omrežja sproti prilagajajo trenutnim potrebam, hkrati pa vsi delujejo kot celota in posledično z visokimi zmogljivostmi.

Charisma, zaključek projekta Digisvet V Telekomu Slovenije dokončali še en evropski razvojni projekt za omrežja 5G

Prvi mož pristanišča Jens Meier je nov standard, ki ga prinaša tehnologija 5G, označil za najverjetnejšo rešitev večine prihodnjih izzivov v industriji. "Ponosen sem, da sta Hamburg in njegovo pristanišče ena prvih na svetu, ki bosta lahko koristila prednosti te tehnologije," je dejal.

Eduard Escalona, Charisma, Telekom Slovenije Digisvet Z omrežji 5G bomo delali stvari, ki si jih uporabniki danes morda sploh še ne morejo predstavljati

Pristojna za programe tehnologije 5G pri Deutsche Telekomu Antje Williams je projekt, ki je podprt tudi z evropskimi sredstvi, ocenila kot odlično priložnost za razvoj tehnologije glede na potrebe posamezne stranke. "Ugotovitve, ki jih bodo prinesla testiranja, niso koristna le za prihodnjo standardizacijo 5G, temveč nam omogočajo tudi razvoj novih inovativnih rešitev za industrijo," je dodala.

Prednosti omrežij, delujočih na podlagi 5G, je izpostavil tudi vodja sektorja mobilnih omrežij pri Nokii Marc Rouanne. Pristanišče v Hamburgu je po njegovih ocenah s svojo kompleksnostjo odličen testni poligon.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin