Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 1. 2012,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije

Torek, 3. 1. 2012, 15.50

8 let

Priljubljenost pošiljanja novoletnih voščil prek SMS še vedno narašča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novoletna voščila prek kratkih sporočil SMS, ki si jih uporabniki mobilnih telefonov pošiljajo v prazničnih dneh ob prehodu iz starega v novo leto, še vedno narašča.

Največji slovenski mobilni operater Telekom Slovenije, ki mobilno telefonijo trži pod blagovno znamko Mobitel, je na zadnji dan starega in prvi dan novega leta zabeležil 14,3 milijona kratkih sporočil SMS in večpredstavnostnih sporočil MMS, pri čemer na slednje odpade 0,54 milijona.

Decembrsko skupno število za 12 milijonov višje kot v enakem obdobju lani Omenjeno število je sicer malenkost manjše kot pred enim letom, priznavajo v Telekomu, a dodajajo, da so bili drugi dnevi od božiča do konca leta toliko bolj prometni, tako da je decembrsko skupno število za 12 milijonov višje kot v enakem obdobju lani.

Samo v zadnji uri starega in prvi uri novega leta pa so uporabniki Mobitelovega omrežja poslali prek 1,6 milijona sporočil, kar je prav tako skoraj natančno toliko kot pred letom, so še pojasnili v Telekomu.

Več kot osem milijonov sporočil v omrežju Simobila Uporabniki pri drugem največjem slovenskem mobilnem operaterju Simobil so na zadnji dan starega in prvi dan novega leta posredovali skupaj nekaj več kot osem milijonov sporočil SMS, kar je šest odstotkov več kot leto prej. Samo v zadnji uri minulega leta in prvi uri novega leta pa so uporabniki drugega največjega slovenskega mobilnega operaterja poslali skupaj 1,4 milijona sporočil SMS, kar je 24 odstotkov več kot leto poprej.

Uporabniki Tušmobila, tretjega največjega mobilnega operaterja v državi, pa so v obravnavanih dveh dneh posredovali skoraj 2,5 milijona sporočil SMS, kar je več kot petino nad zabeleženim pred enim letom. Za zadnjo uro starega in prvo uro novega leta podatkov niso posredovali.

Telekom Slovenije z 52,6-odstotnim deležem na trgu mobilne telefonije Telekom Slovenije je v tretjem četrtletju lani zasedal 52,6-odstotni delež na slovenskem trgu mobilne telefonije, Simobil 29,2-odstotni, Tušmobil pa 9,7-odstotni delež. Četrti je bil Debitel s 4,4 odstotka, peti pa Izimobil s 3,6 odstotka, je pred časom objavila agencija za pošto in elektronske komunikacije.

Ne spreglejte