SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Povpraševanje po osebnih računalnikih še nikoli ni tako močno upadlo

0

termometer

V zadnjem lanskem trimesečju je dobava osebnih računalnikov padla za rekordnih 10,6 odstotka glede na leto prej.

To je največji enoletni padec, odkar analitska družba IDC spremlja prodajo osebnih računalnikov, so še sporočili ob izjavi svojega zadnjega četrtletnega sporočila. Takšen padec pripisujejo predvsem vedno zmogljivejšim pametnim mobilnim telefonom in tablicam ter daljšemu življenjskem ciklu osebnih računalnikov.

V zadnjih treh mesecih lanskega leta so po vsem svetu kljub povečani prednovoletni prodaji dobavili okrog 71,9 milijona osebnih računalnikov. Padce so zaznali tako v svetovnem merilu kot tudi v vseh posameznih svetovnih regijah. Številke so rdeče že peto četrtletje zapored, so še ugotovili pri družbi IDC.

Konkurenčna svetovalna družba Gartner uporablja drugačno metodologijo, a so tudi njihovi rezultati obarvani močno rdeče, so zapisali pri britanski medijski družbi BBC. Po njihovih podatkih je bilo od oktobra do vključno decembra lani prodanih 8,3 odstotka manj osebnih računalnikov kot leto prej. Eno od mogočih upanj letos je, da bodo velika podjetja začela nadgrajevati svoje računalnike na Windows 10, kar bi lahko vsaj malo ublažilo, če ne celo ustavilo ali obrnilo močno padajoči trend.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin