SiolNET. Digisvet Novice
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija opozarja na goljufije prek lažnih Facebook profilov

0,09

termometer

Facebook, Facebook Messenger
Foto: Telekomov Tehnik

Koprski policisti so v preiskavi kaznivih dejanj goljufije ugotovili, da storilci zlorabljajo osebne podatke znanih oseb, na podlagi katerih si ustvarijo lažne Facebook profile, prek katerih ponujajo različne storitve, med katerimi so tudi denarna posojila. Policija občanom svetuje previdnost, saj posojil verjetno ne bodo prejeli.

Predvsem na račun zlorabe osebnih podatkov javno znanih oseb žrtve za odobritev posojil z ugodnimi pogoji storilcem nakažejo stroške postopka in zavarovanja, v nadaljevanju pa jih storilci še izsiljujejo za plačilo dodatnih stroškov, ker v nasprotnem primeru posojilo ne bo nakazano, so sporočili s koprske policijske uprave.

Prek Facebooka ničesar ne plačujte

Policisti svetujejo občanom, naj bodo pri tovrstnih ponudbah previdni pri najemanju posojil oz. plačevanju stroškov postopka in zavarovanja, saj obstaja verjetnost, da posojil ne bodo nikoli prejeli.

Obenem policija svetuje, da se občani pred morebitno odločitvijo za najem posojila pozanimajo, ali gre za resnično oglaševanje posojil ali pa za zlorabo osebnih podatkov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin