Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
8. 3. 2016,
14.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Samsung pametni telefoni

Torek, 8. 3. 2016, 14.11

6 let, 7 mesecev

Pametni telefoni Samsung Galaxy S7 in S7 edge že v Sloveniji

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Skladno z napovedmi bo redna prodaja novih Samsungovih paradnih pametnih telefonov po vsem svetu stekla v petek, 11. marca, - tudi v Sloveniji.

Ravno na dan, ko slovenski prednaročniki najnovejših Samsungovih pametnih telefonov najvišjega razreda prejemajo svoj nakup, je Samsung tudi v Sloveniji uradno predstavil pametna telefona Galaxy S7 in S7 edge. V maloprodaji in pri slovenskih telekomunikacijskih operaterjih bo prodaja stekla v petek, 11. marca, sočasno z vsemi drugimi državami, ki bodo prve deležne Samsungovih sedmic. Veliko zadovoljstva s predprodajo, a brez številk za javnost Mobilna telefona so predstavili na posebnem dogodku na predvečer najpomembnejšega svetovnega dogodka mobilnih komunikacij Mobile World Congress v Barceloni, predprodaja pa se je začela kmalu za tem in se končala prejšnjo soboto.

Bernard Purkart, ki vodi oddelek mobilne telefonije v slovenski podružnici Samsunga, je povedal, da so prodali celotno količino telefonov, namenjenih predprodaji, ni pa razkril, za koliko telefonov gre. Številk ni izdal niti Tomaž Semič, ki je v slovenski podružnici Samsunga zadolžen za trženje: "Zelo smo zadovoljni s predprodajo, ki je dosegla vsa naša pričakovanja."

Videti je, da imajo raje večje zaslone Rezultati predprodaje so razkrili, da sta se v evropskem merilu približno dve tretjini prednaročnikov odločili za model z velikim zaslonom S7 edge, manjšega S7 pa je izbrala preostala tretjina.

Sedmice pa povsod po svetu ne bodo enake, povsod po svetu niti ne bo na voljo enak nabor barv. Po mnenju nekaterih je neprimerno, da izdelek z enako modelno oznako nima enakih gradnikov v vseh delih sveta, a pri Samsungu menijo, da funkcionalnost ene ali druge izvedbe zato ni v ničemer okrnjena. Dva procesorja glede na regijo prodaje Za zdaj je znano, da bo za trge ZDA, Japonske in Kitajske sedmice poganjal Qualcommov procesor Snapdragon 820, drugod po svetu, torej tudi v vsej Evropi, pa Samsungov prav tako osemjedrni procesor Exynos 8, ki naj bi bil do 30 odstotkov zmogljivejši in do deset odstotkov varčnejši kot predhodnik Exynos 7, ki poganja lanske Samsungove šestice.

Čeprav so (priporočene) maloprodajne cene v prosti prodaji znane praktično že od predstavitve v Barceloni, še vedno ostaja skrivnost, kakšne ugodnejše ponudbe bodo – seveda ob vezavi naročniškega razmerja za eno ali še verjetneje dve leti – pripravili slovenski telekomunikacijski operaterji, ki bodo telefone začeli prodajati v petek, 11. marca.

Preizkus že poteka, ocena iz prve roke v kratkem V naši rubriki Tehnologija, natančneje Tehnologija/Vtisi, prebrali podrobnejši prikaz nove Samsungove sedmice in oceno iz prve roke, ki jo že pripravlja kolega Matic Tomšič. Med drugim bo pozoren tudi na vse prednosti, ki jih po napovedih in obljubah prinašata S7 in S7 edge pri fotografiranju v zahtevnejših pogojih. Samsung upa, da jim bo sedmica prinesla čim več uspehov.

Ne spreglejte