Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
6. 9. 2022,
14.08

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

7

Natisni članek

HBO Max Disney+ Netflix SkyShowtime

Torek, 6. 9. 2022, 14.08

1 leto, 7 mesecev

Novo v Sloveniji: klasična TV bo dobila še enega zelo močnega tekmeca

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

7

SkyShowtime | Platforma SkyShowtime temelji na infrastrukturi platforme Peacock, ki je v ZDA zelo priljubljena in ekspresno pridobiva naročnike.  | Foto SkyShowtime

Platforma SkyShowtime temelji na infrastrukturi platforme Peacock, ki je v ZDA zelo priljubljena in ekspresno pridobiva naročnike. 

Foto: SkyShowtime

Slovenski ljubitelji filmov in TV-serij z omejenim proračunom bodo imeli v začetku leta 2023 pred sabo še težjo odločitev, kateremu od ponudnikov za pretočno predvajanje videa bodo plačevali mesečno naročnino. V Slovenijo po platformah Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime in drugih namreč prihaja še platforma SkyShowtime, kjer si bo mogoče ogledati vsebine nekaterih največjih hollywoodskih filmskih studiev, kot sta Paramount in Universal, ter nekatere znane TV-serije, ki na drugih platformah niso dostopne. 

Netflix
Novice Ogromno Slovencev morda čaka izbira: podražitev ali konec gledanja

SkyShowtime je skupni projekt ameriškega telekomunikacijskega giganta Comcast, ki ima v lasti medijsko in produkcijsko hišo NBCUniversal, in hollywoodskega velikana Paramount. Na voljo bo izključno v Evropi, in sicer najprej na trgih v Skandinaviji ter na Madžarskem in Poljskem, kjer bo nadomestil platformo Paramount+, nato pa še v več kot desetih drugih evropskih državah, med katerimi je tudi Slovenija.

K nam SkyShowtime predvidoma prihaja v začetku leta 2023, med drugim pa bo ponujal (pogosto tudi ekskluzivni) dostop do vsebin filmskih studiev Universal Pictures, Paramount in DreamWorks Animation, vsebin, ki so na voljo uporabnikom platforme Paramount+, in TV-serij, ki nastajajo v produkciji velikih imen televizijske industrije, kot so Showtime, Peacock, Sky in Nickelodeon. 

Logotipa filmskih studiev Paramount in Universal sta verjetno med najbolj prepoznavnimi ne le v filmski industriji, temveč tudi na splošno. Studia skupaj ustvarita skoraj 50 odstotkov vseh prihodkov hollywoodske blagajne.  | Foto: Logotipa filmskih studiev Paramount in Universal sta verjetno med najbolj prepoznavnimi ne le v filmski industriji, temveč tudi na splošno. Studia skupaj ustvarita skoraj 50 odstotkov vseh prihodkov hollywoodske blagajne.

Kakšna bo cena mesečne naročnine na SkyShowtime v Sloveniji, še ni znano, bi pa morda lahko bila nižja kot pri nekaterih konkurentih. Na Finskem, na primer, kjer bodo dostop do SkyShowtime dobili še letos, bodo zanj na mesec plačevali 6,99 evra. Disney+ v Sloveniji stane od 7,99 evra, Netflix prav tako, HBO Max stane od 6,99 evra, Amazon Prime Video pa je še nekoliko cenejši, saj se naročniški paketi začnejo pri 5,99 evra. 

Ta informacija za naš trg sicer še ni potrjena, toda SkyShowtime bi lahko gledalcem v Sloveniji ponujal tudi slovenske podnapise in celo sinhronizacijo določenih vsebin. 

Disney+, Disney Plus
Novice Uradno in dokončno: Disney+ v Sloveniji od 14. junija
Ne spreglejte