SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne odpirajte računa iz podjetja Telekom Deutschland

2

termometer

V Sloveniji se v zadnjih dneh širi nenavaden računalniški virus, ki se skriva v računu, ki naj bi ga poslalo podjetje Telekom Deutschland.

V elektronskem sporočilu se skriva povezava, na kateri naj bi bil račun za telekomunikacijske storitve. Vendar pa povezava namesto do računa vodi do datoteke tipa ZIP, v kateri je virus.

Nacionalni odzivni center za obravnavo varnostnih incidentov na internetu (SI-CERT) je v zadnjih dneh prejel že 12 prijav uporabnikov. "Sporočil seveda ne pošilja omenjeno podjetje, gre za poskus prevare, ko napadalec želi, da z nepremišljenim klikanjem uporabnik sam sebi naloži virus. Posledica okužbe je lahko kraja gesel in na koncu morda celo finančno oškodovanje," opozarjajo v centru.

Pred klikom preverite, kam vodi povezava Podobne okužbe prek lažnih elektronskih sporočil so precej pogoste, do okužbe računalnika pa lahko pripelje že nekaj radovednih klikov z miško.

SI-CERT zato svetuje, da uporabniki vedno preverijo identiteto pošiljatelja sporočila in kam vodijo povezave v elektronskem sporočilu. "To preprosto storite tako, da se z miško brez klikanja zaustavite na povezavi in pokazal se vam bo pravi spletni naslov," so zapisali.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin