Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 5. 2023,
9.42

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Spongebob DeeLance Ecoterra yPredict AiDoge kriptovalute PR članek

Sreda, 10. 5. 2023, 9.42

11 mesecev, 1 teden

Najboljše kriptovalute v maju 2023: Top 5 investicijskih priložnosti

Oglasno sporočilo

Trg kriptovalut v letu 2023 še naprej doživlja hitro rast in že presega vrednost 1,3 bilijona dolarjev. S širjenjem tega trga se pojavlja vse več zanimivih projektov, ki pritegnejo pozornost vlagateljev in ustvarjajo impresivne kratkoročne ter dolgoročne rasti vrednosti. Vendar pa je ob številnih razpoložljivih kriptovalutah včasih težko določiti, v katere je smiselno vlagati. V nadaljevanju predstavimo pet najboljših kriptovalut na podlagi njihovega potenciala za rast, tehnoloških inovacij in tržnih trendov.

Najboljše kriptovalute v maju 2023:

  1. AiDoge - Platforma, ki z umetno inteligenco ustvarja priljubljene meme
  2. yPredict - Nova platforma, ki uporablja umetno inteligenco za ustvarjanje napovednih modelov
  3. Spongebob - Nova meme kriptovaluta na CoinMarketCap & DEXTools
  4. Ecoterra - Trajnostna kriptovaluta, ki ponuja nagrade za recikliranje
  5. DeeLance - Kripto projekt z revolucijo v svetu zaposlovanja
     

Podrobneje o najboljših kriptovalutah trenutno

1. AiDoge - Platforma, ki z umetno inteligenco ustvarja priljubljene meme

AiDoge je povsem nova kripto platforma, ki želi revolucionirati način ustvarjanja priljubljenih memov. Platforma uporablja generativno umetno inteligenco in uporabnikom pomaga, da idejo v nekaj sekundah spremenijo v meme, ki ga je mogoče deliti.

Z AiDoge morajo uporabniki ustvariti le poziv z besedilnim opisom mema, ki ga želijo ustvariti. Umetna inteligenca bo poskrbela za vse ostalo, vključno z izbiro slike in pisanjem popolnega spremnega besedila. Uporabniki lahko nastali meme izboljšajo, nato pa ga lahko delijo s svetom.

AiDoge_1.2 | Foto: Finixio Foto: Finixio

AiDoge lahko pritegne na milijone ljudi, saj platforma omogoča enostavno ustvarjanje memov. Uporabljajo jo lahko tudi že izkušeni uporabniki na tem področju, kjer lahko ustvarijo še bolj iznajdljive in zabavne meme.

Vsi memi, ustvarjeni z AiDoge, se pojavijo na javnem zidu, kjer lahko uporabniki glasujejo o svojih najljubših. Ob koncu vsakega meseca se glasovi seštejejo in najbolje uvrščeni memi svojim ustvarjalcem prinesejo $AI. Glasovanje se vsak mesec ponovi, tako da imajo novi memi in novi ustvarjalci možnost, da se povzpnejo na vrh.

$AI je mogoče uporabiti za nakup kreditov, ki jih uporabniki AiDoge potrebujejo za ustvarjanje memov z orodji umetne inteligence. To spodbuja likvidnost žetona $AI in ohranja povpraševanje po njem. Poleg tega lahko uporabniki AiDoge zastavijo svoje $AI, žeton pa zaslužijo tudi tisti, ki ustvarijo najboljše meme, pri čemer lahko uporabniki zvišujejo in znižujejo glasove drugih uporabnikov.

AiDoge_nakup | Foto:

2. yPredict - Nova platforma, ki uporablja umetno inteligenco za ustvarjanje napovednih modelov

yPredict je nova platforma za kriptoanalitiko, ki za ustvarjanje napovednih modelov uporablja spoznanja umetne inteligence in zelo izkušene razvijalce. Ekipa, ki stoji za ekosistemom yPredict, je želela ustvariti zanesljivejšo metodo za analzo finančnih trgov, zato je ustvarila preverjene analitične metrike za boljšo pomoč vlagateljem pri sprejemanju odločitev.

$YPRED je lastna kriptovaluta platforme, ki je trenutno v predprodaji in jo je mogoče uporabiti znotraj ekosistema yPredict za nakup naročnin. Uporabniki bodo prejemali vpoglede o obetih za različna kriptovalutna sredstva. Vsak od več napovednih modelov, ki so na voljo trgovce,, ponuja visokokakovostno analitiko.

Ypredict_1.2 | Foto: Finixio Foto: Finixio

yPredict ima več zanimivih funkcij, med drugim imajo imetniki žetonov $YPRED brezplačen dostop do njihove analitične platforme in možnost nakupa naročnin na napovedne modele. Funkcija platforme Learn-to-Earn uporabnikom omogoča, da si žetone zaslužijo z opravljanjem kvizov o kriptovalutah.

V razvoju je tudi nagradni sklad Play-to-Earn, v katerem lahko uporabniki stavijo na prihodnje gibanje določenih sredstev. Najuspešnejši bodo nagrajeni z žetoni $YPRED.

Žetoni se rudarijo na verigi blokov Polygon, ki je eno najhitrejših omrežij veriženja blokov. To je le eden od razlogov, zakaj je yPredict ena od naslednjih kriptovalut, ki imajo potencial izjemno visoke rasti.

ypredict_nakup | Foto:

3. Spongebob - Nova meme kriptovaluta na CoinMarketCap & DEXTools

Ker so meme žetoni na trgu kriptovalut vse bolj priljubljeni, Spongebob ($SPONGE) izstopa kot obetavna priložnost za vlagatelje. Več kot 530-odstotna rast cene žetona v samo 24 urah od njegove predstavitve kaže, da lahko prinese precejšnje donose, podobne tistim, ki jih je dosegel kovanec Pepe.

S skupno ponudbo le 40,4 milijarde žetonov ima $SPONGE manjšo ponudbo v primerjavi z drugimi priljubljenimi meme kovanci, kot sta Shiba Inu in Dogecoin, kar bi lahko prispevalo k njegovi naraščajoči vrednosti. Če bo žeton še naprej hodil po stopinjah kovanca Pepe in drugih uspešnih meme žetonov, bi lahko meme žeton v prihodnjih časih poletel visoko v zrak.

SpongeBob | Foto: Finixio Foto: Finixio

Žeton $SPONGE je pritegnil pozornost skupnosti kriptovalut, saj postaja zelo priljubljen na platformah, kot sta CoinMarketCap in DEXTools. Ta večja prepoznavnost je k žetonu pritegnila velike vlagatelje, kar bi lahko še povečalo njegovo ceno. Ker obseg trgovanja dosega več kot 10 milijonov dolarjev, njegova tržna kapitalizacija pa presega 16 milijonov dolarjev, je rast žetona $SPONGE težko prezreti.

SpngeBob_nakup | Foto:

4. Ecoterra - Trajnostna kriptovaluta, ki ponuja nagrade za recikliranje

Ecoterra je okoljsko usmerjen kripto projekt, ki je ustvaril povsem nov koncept, imenovan Recycle2Earn.

Projekt se osredotoča na nagrajevanje ljudi za aktivnosti na področju podnebnih sprememb, s čimer jim pomaga zagotoviti spodbudo za usmeritev v bolj trajnostno prihodnost.

Platforma Recycle2Earn združuje žeton za recikliranje s številnimi ekološkimi dejavnostmi pa ustvarja ekosistem, ki uporabnikom omogoča, da pozitivno prispevajo k okolju.

Na aplikaciji uporabniki ustvarjajo okolju prijazne dejavnosti, kot je recikliranje predmetov ali nakup recikliranih materialov.

Ecoterra_1.2 | Foto: Finixio Foto: Finixio

Ecoterra širi ekosistem Reverse Mending Machine (RVM), ki je trenutno ocenjen na 372 milijonov dolarjev. RVM ljudem omogoča, da reciklirajo svoje predmete in v zameno prejmejo žetone.

Aplikacija kar najbolj poenostavi postopek, saj uporabnikom omogoča, da začnejo služiti v samo treh korakih. Najprej morajo uporabniki skenirati črtno kodo na izdelku, ki ga želijo reciklirati, da najdejo ustrezen izdelek. Nato aplikacija uporabniku ponudi bližnje RVM, ki jih mora obiskati.

Uporabnik mora predmete za recikliranje oddati v sistem RVM in fotografirati potrdilo o prejemu. Ko bo slika naložena, bo platforma uporabnika nagradila z Ecoterra žetoni.

Ecoterra_nakup | Foto:

5. DeeLance - Kripto projekt z revolucijo v svetu zaposlovanja

DeeLance je močan izbor za naslednji donosen kripto projekt, saj bo svet zaposlovanja prenesel v Web3 in s tem omogočil bolj enostaven in učinkovit proces svobodnega dela tako za podjetja kot za posameznike.

Projekt, ki je pravkar začel drugo fazo predprodaje, uporabljo tehnologijo veriženja blokov za racionalizacijo trga dela, povečanje zaupanja in preglednosti ter hitrejšega plačevanja.

DeeLance deluje na podlagi sistema medsebojno pregledanih povratnih informacij, ki podjetjem omogoča, da preverijo, ali freelancerji pravočasno opravijo dobro delo. Na drugi strani pa freelancerjem omogočajo,, da se izognejo podjetjem, ki delujejo v slabi veri.

Vse je zavarovano s pametnimi pogodbami, DeeLance pa uporablja tudi depozite za plačila, kar bo zagotavlja, da so freelancerji plačani hitro in pravočasno, ko bodo opravili delo v skladu z zahtevanimi navodili.

DeeLance želi iz postopka odstraniti posrednike, ki pogosto zaračunavajo visoke provizije in zmanjšujejo možnosti zaslužka freelancerja, obljublja pa tudi, da bo ponudil boljše honorarje kot njegovi tekmeci iz Web2.

Deelance_1.2 | Foto: Finixio Foto: Finixio

Z uporabo kriptovalut za plačilo bo celoten postopek skoraj takojšen, varen in nespremenljiv, brez skrbi glede menjave valut ali provizij.

V okviru projekta bo freelancersko delo spremenjeno v NFT in shranjeno v verigi blokov, kar bo podjetjem pomagalo prevzeti lastništvo nad plačanim delom in preprečiti morebitne kršitve avtorskih pravic ali goljufije pri plačilih.

DeeLance bo uporabljal tudi obsežen metaverzum za svojo skupnost uporabnikov, ki se bodo lahko povezovali ali sodelovali v skupnostnih prostorih ter kupovali zemljišča za vzpostavitev virtualnih pisarn, sestankov in celo oglaševanje svojega dela.

DeeLance_1.2.3 | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je FINIXIO LTD.

Ne spreglejte