SiolNET. Digisvet Novice
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Britanci ne prelagajo samo svojih odločitev glede brexita

Na Otoku bodo o morebitnih omejitvah za Huawei odločali pozneje

0,39

termometer

Honor, Huawei
Huawei lahko (vsaj do preklica) še naprej dobavlja opremo za omrežja 5G v Združeno kraljestvo. Foto: Reuters

Brexit očitno ni edini vroči kostanj, ob katerem je uradna politika zelo neodločna. Do končne odločitve, ki je očitno še ne bo kmalu, bodo britanski operaterji mobilnih omrežij 5G še naprej lahko uporabljali Huaweievo telekomunikacijsko infrastrukturo.

"Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske še vedno vrednoti učinke ameriških sankcij za Huawei," je izjavil pristojni minister za kulturo te države Jeremy Wright.

S tem je potrdil, da je vlada prestavila odločanje o tem, ali bodo omejili ali celo prepovedali uporabo Huaweieve telekomunikacijske infrastrukture pri gradnji mobilnih omrežij pete generacije v Združenem kraljestvu.

Huawei Digisvet Popuščanje napetosti med ZDA in Huaweiem, a le postopoma Huawei P30 Pro Digisvet Morda bo še ta mesec Huawei spet lahko kupoval ameriško tehnologijo in storitve

Zelena britanska luč za Huawei v tem trenutku teoretično ostaja

K takšni odločitvi jih napeljujejo pomisleki ameriških oblasti, češ da bi kitajske oblasti lahko vohunile prek Huaweieve opreme, kar Huawei odločno zavrača in poudarja, da ni nikakršnih dokazov za takšne navedbe.

Android, Bugdroid, Google Digisvet Ali bosta Google in Trump uničila Huaweieve sanje?

Huawei tako lahko (vsaj do preklica) še naprej dobavlja opremo za omrežja 5G v Združeno kraljestvo. Britanska operaterja BT, ki je lastnik omrežja EE, in Vodafone sta že uvedla omejeno omrežje 5G, v katerem deloma uporabljata Huaweievo opremo v nekritičnih delih omrežja, kjer v nobenem primeru ne more biti varnostnih tveganj.

Huawei P30 Lite Digisvet Google miri uporabnike telefonov Huawei: preberite, zakaj je vaših skrbi konec Honor, Huawei Digisvet Huawei zatrjuje: teh 17 naših modelov pametnih telefonov bo dobilo EMUI 10 in Android Q! #video

V praksi pa …

Za Huawei in njegovo poslovanje na Otoku pa vendarle ni vse tako, kot bi si želeli in bi lahko bilo, če ne bi bilo obtožb iz ZDA.

Huawei, 5G Digisvet Huawei: "Ameriške oblasti nimajo pojma o tehnologiji"

Omenjena britanska telekomunikacijska operaterja sta namreč zaradi razprtij med ZDA in Huaweiem, zaradi katerih je dobava ameriških komponent in programske opreme Huaweiu otežena in do neke mere še vprašljiva, ustavila naročila za Huaweieve pametne telefone s podporo omrežjem 5G.

Prav tako ne kupujejo Huaweievih izdelkov za jedrne dele svojih omrežij 5G.

Za Huawei in njegovo poslovanje na Otoku pa vendarle ni vse tako, kot bi si želeli in bi lahko bilo, če ne bi bilo obtožb iz ZDA. Za Huawei in njegovo poslovanje na Otoku pa vendarle ni vse tako, kot bi si želeli in bi lahko bilo, če ne bi bilo obtožb iz ZDA. Foto: Srdjan Cvjetović

Aprila se je nakazovala delna rdeča luč

Aprila s(m)o mediji poročali o neuradnem namigu, da je nacionalni varnostni svet pod vodstvom takratne premierke Therese May sklenil preprečiti uporabo Huaweieve opreme v jedrnem delu omrežij 5G v njihovi državi.

Te odločitve sicer niso nikoli javno objavili, a je zaradi tega namiga moral odstopiti obrambni minister Gavin Williamson, češ da je on nepooblaščeno spustil ta namig v javnost. Takšna odločitev bi bila namreč v nasprotju z ameriškimi pritiski na njihove zaveznike, saj so zahtevali popolno prepoved uporabe Huaweieve opreme.

Google, Kitajska Digisvet ZDA prestavile ukrepe proti Huaweiu za 90 dni, Google se je takoj prilagodil Huawei Mate X Digisvet "Uporabniki želijo večje zaslone, pregibni telefoni jim bodo to željo izpolnili" #intervju

"Talec čezoceanske politike"

Namestnik prvega moža laburistov Tom Watson je potožil, da je Združeno kraljestvo talec čezoceanske politike v nesoglasjih med ZDA in Huaweiem.

Prepričan je, so še poročali britanski mediji, da bi kakršnakoli zamuda lahko povzročila izgubo prednosti in zagona, ki ga ima Združeno kraljestvo kot eden od vodilnih pri uvedbi novih storitev 5G.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin