Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
5. 6. 2015,
13.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Microsoft Nokia mobilni telefon

Petek, 5. 6. 2015, 13.18

7 let, 12 mesecev

Mobilni telefon za manj kot 20 evrov – brez vezave

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Microsoft je predstavil nov mobilni telefon Nokia 105, katerega cena bo na vseh trgih, kjer ga bodo prodajali, predvidoma 20 ameriških dolarjev - to je nekaj centov več kot 18 evrov.

Ko je Microsoft prevzel nekoč triumfalnega finskega proizvajalca mobilnih telefonov Nokia, so mnogi napovedali, da bo blagovna znamka Nokia prej kot slej ugasnila. Prav so imeli – deloma. Medtem ko bodo telefoni Lumia poslej namesto imena Nokia nosili ime Microsoft, ostaja ime Nokia še naprej živo v svetu nizkocenovnih telefonov za manj zahtevne uporabnike. Za povezavo v internet bo treba odšteti več Namenjen je tistim, ki si kupujejo svoj prvi (pametni) telefon ali želijo imeti dodaten mobilni telefon poleg svojega glavnega (in zmogljivejšega), so izid novega telefona Nokia 105 komentirali pri Microsoftu. Pri Microsoftu ga sicer opisujejo kot pameten telefon, a uporabniki zmogljivejših pametnih telefonov bi temu gotovo ugovarjali, tudi zato, ker Nokia 105 ne podpira povezovanja v internet in posledično tudi uporabe aplikacij s spleta in iz spletnih tržnic. Tisti, ki želijo imeti povezavo z internetom, bodo morali odšteti slabih 10 evrov več in izbrati model Nokia 215, ki je na trgu od začetka leta.

Prej 500, zdaj 2000 stikov Možgani novega telefona Nokia 105 so operacijski sistem Series 30+, v primerjavi s svojim predhodnikom s popolnoma enako oznako ima tudi različico s podporo za dve kartici SIM in več pomnilnika. Tako je zdaj s štiri megabajtov pomnilnika mogoče shraniti do dva tisoč stikov, kar je veliko več koz 500 stikov, kolikor je predhodnik lahko shranil s svojimi 384 kilobajti pomnilnika. Močna stran ostaja dolgi čas avtonomije, deloma tudi zato, ker nima tako veliko funkcij, ki bi črpale dragoceno energijo.

Prvotna različica Nokia 105 je v dveh letih svojega obstoja našla 80 milijonov novih lastnikov, posodobljena različica pa bo od tega meseca dalje poskusila te prodajne rezultate doseči ali celo preseči.

Ne spreglejte