SiolNET. Digisvet Novice
5,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mamila so pokopala enega največjih kriptobogatašev na svetu

5,55

termometer

V ponedeljek je umrl Matthew Mellon, ki ga je poslovni medij Forbes v začetku tega leta uvrstil na seznam desetih največjih kriptobogatašev na svetu. Mellon, ki je dva milijona dolarjev z naložbo v kriptovaluto ripple spremenil v milijardo, se je boril z zasvojenostjo z mamili, umrl pa je v centru za odvajanje od drog v Mehiki. 

Mellon že pred naložbo v kriptovalute ni bil revež, ravno obratno - bil je namreč dedič Mellon Financial, enega največjih in najbogatejših bančnih imperijev v ZDA.  Mellon že pred naložbo v kriptovalute ni bil revež, ravno obratno - bil je namreč dedič Mellon Financial, enega največjih in najbogatejših bančnih imperijev v ZDA.  Foto: Wikimedia Commons

Matthew Mellon je bil že vrsto let zasvojen z narkotikom oksikodon, ki ga je sprva začel jemati zaradi bolečin po poškodbi. Nekoč ga je opisal kot legalni heroin. Oksikodon sicer tako kot heroin spada med opiate. 

Zaradi zasvojenosti se je Mellon pred kratkim odšel zdravit v mehiško mesto Cancun, kjer pa je v ponedeljek nenadoma umrl, je poročal medij Page Six. Star je bil 53 let.

Ker je vložil v kriptovalute, so mu rekli, da je nor

Februarja se je Mellon pojavil na prvem seznamu kriptobogatašev, ki ga je izdal ameriški poslovni medij Forbes. Njegovo premoženje v kriptovalutah je bilo ocenjeno na od 900 milijonov do ene milijarde ameriških dolarjev. 

Svoj denar, to je okrog dva milijona dolarjev, je Mellon vložil v kriptovaluto ripple, katere cena je leta 2017 zrasla za več stokrat.  Svoj denar, to je okrog dva milijona dolarjev, je Mellon vložil v kriptovaluto ripple, katere cena je leta 2017 zrasla za več stokrat.  Foto: Reuters

"Milijardo sem dobil praktično zastonj. Toliko denarja sem zaslužil zato, ker sem bil edini, ki si je upal. Vsi v moji družini so mislili, da sem nor, a jaz sem takrat že vedel, da bom iz tega izšel kot zmagovalec," je Mellon dejal za Forbes.


Preberite tudi:

V neznanih okoliščinah je umrl eden najbolj razvpitih hekerjev

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • grapar / 17.04.2018. ob 22:18 0 0

    Imel je milijardo, ni bil nor in izšel je kot zmagovalec??!! Kakšen smisel ima financiranje vašega novičarstva, ki sloni na povzemanju tujih člankov. Ima ta novica vsaj kak moralni nauk?

    0 0
delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin