Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Ponedeljek,
3. 8. 2015,
11.51

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Telekom Slovenije širokopasovni dostop VoLTE Kredarica

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 11.51

5 let, 8 mesecev

LTE Telekoma Slovenije tudi na Kredarici

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Intenzivna nadgradnja baznih postaj in mobilnega omrežja na 4G/LTE ter stacionarnega širokopasovnega omrežja na optiko - le del letošnjega poslanstva Telekoma Slovenije za nadaljnjo modernizacijo.

Še več zmogljivosti in postopen prehod na enotno IP-omrežje – to je skupen imenovalec intenzivnih posodobitev stacionarnega in mobilnega omrežja, ki jih letos izvaja Telekom Slovenije po vsej Sloveniji. Takšno enotno omrežje uporabnikom omogoča dostop do naprednih storitev s poljubno tehnologijo in bo tudi v prihodnje pripravljeno na najsodobnejše komunikacije in večpredstavnostne storitve, so sporočili iz največjega slovenskega telekomunikacijskega operaterja. TopTrio Brezžični prvi znanilec integracije Kaj ta integracija pomeni v praksi, je Telekom Slovenije že pokazal na primeru storitve celovitega dostopa do interneta, ki vključuje tudi telefonijo in televizijo, tako prek stacionarnega širokopasovnega omrežja kot tudi mobilnega omrežja v okviru storitve TopTrio Brezžični, kjer stacionarni dostop ni na voljo ali ne bi bil smotrn. Pri tovrstni integraciji je pomembno, da je uporabniška izkušnja omenjene storitve skoraj identična ne glede na tehnologijo, s katero ta storitev prihaja do uporabnika.

Telekom Slovenije pripravljen na VoLTE, v pričakovanju zadostne ponudbe uporabniških naprav Naslednji primer tovrstne integracije je tudi VoLTE (Voice over LTE), storitev govorne komunikacije prek omrežja LTE. Vsi do zdaj opravljeni preizkusi dokazujejo, da je mobilno omrežje LTE Telekoma Slovenije pripravljeno na uvedbo te storitve, svojim uporabnikom pa jo bodo ponudili, ko bo na trgu zadosten nabor naprav, ki bodo to storitev znale uporabljati, so še sporočili iz Telekoma Slovenije. Četrta generacija mobilne telefonije Telekoma Slovenije tudi v najvišje ležeči slovenski naselbini Nadgradnje in izboljšave svojega omrežja Telekom Slovenije izvaja po vsej državi, kar dokazuje tudi najnovejša pridobitev: signal četrte generacije mobilne telefonije Telekoma Slovenije pokriva tudi planinsko kočo na Kredarici 2.515 metrov nad morjem in le dobro uro primerne hoje do strehe Slovenije, gore Triglav. Zanesljivo in zmogljivo mobilno omrežje ne bo le dobrodošla pridobitev za obiskovalce najvišjih predelov, temveč tudi zelo koristno orodje za meteorologe, ki izmenjujejo vremenske podatke s svojimi kolegi v dolini. Mobilni podatkovni promet nezadržno raste V primerjavi z istim lanskim obdobjem je obseg mobilnega podatkovnega prometa v omrežju Telekoma Slovenije letos večji za dobrih 40 odstotkov. Četrta generacija mobilnega omrežja je prevzela že več kot 40 odstotkov tega prometa, število mobilnih naprav, ki delujejo v omrežju LTE, pa se vsak mesec poveča za približno pet odstotkov, so še razkrili pri Telekomu Slovenije.

Trenutna pokritost prebivalstva z mobilnim omrežjem četrte generacije Telekoma Slovenije je nad 86 odstotkov, ta vrednost pa bo do konca leta presegla 92 odstotkov.

Ne spreglejte