SiolNET. Digisvet Novice
5,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koronavirus: zdravnica ni upoštevala lastnega nasveta #video

5,37

termometer

Po spletu je v zadnjih 24 urah bliskovito zaokrožil videoposnetek ameriške zdravnice Sare Cody, ki si je med govorom, v katerem je opozarjala na možnost okužbe s koronavirusom prek dotikanja lastnega obraza z roko, podzavestno obliznila prst. 

Koronavirus Novice Sedem ključnih stvari o novem koronavirusu. Druga je še posebej pomembna. #video

"Eden prvih ukrepov, ki jih lahko za preprečitev okužbe z novim koronavirusom vsak sprejme sam, je prenehanje dotikanja lastnega obraza. Virusi se namreč pogosto širijo takrat, ko se z umazanimi rokami dotikamo svojih ust, nosu, oči," je, kot je razvidno na zgornjem posnetku, med tiskovno konferenco v okrožju Santa Clara v Kaliforniji, ki je potekala 29. februarja po odkritju drugega primera okužbe s koronavirusom v ZDA, opozorila zdravnica Sara Cody.

Zgornji videoposnetek, ki bi sicer najverjetneje hitro utonil v pozabo, je viralen postal v četrtek, ko je med ogledom nekdo opazil, da Codyjeva ne upošteva lastnega nasveta o nedotikanju obraza. Med govorom si je namreč dvakrat obliznila prst, da bi lažje obrnila stran v svojih zapiskih. 

Koronavirus Trendi Še enkrat: ne hodite v ambulanto, če sumite na okužbo s koronavirusom #video

Še v enem zelo podobnem videoposnetku nastopa članica predstavniškega doma ZDA Alexandria Ocasio-Cortez, ki je med televizijskim prispevkom o pomembnosti umivanja rok in pazljivosti pri dotikanju lastnega obraza v dveh minutah in pol to storila kar enajstkrat:

Koronavirus Digisvet Iz sveta končno dobra novica o koronavirusu #video ZD Metlika Novice Okuženi zdravnik iz Metlike v stiku z več kot 90 ljudmi. Zdravstveni dom zaprli. #video Mož z Masko Digisvet Od kod je res mož z masko, ki je kupil pol trgovine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 90
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin