SiolNET. Digisvet Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajska podelila licence za komercialno rabo 5G

0,08

termometer

5g omrežje
Foto: Reuters

Kitajska je danes podelila licence za komercialno rabo frekvenc 5G ter s tem naredila velik korak naprej na področju novih tehnologij in prehitela tudi ZDA. Kitajsko ministrstvo za industrijo in informacijsko tehnologijo je licenco podelilo štirim družbam v državni lasti.

5G, MWC 2019 Digisvet "Bistveno višje hitrosti so le ena od ključnih prednosti omrežij 5G"

Licenco za uporabo so prejeli China Telecom, China Mobile, China Unicom in China Broadcasting Network Corporation. "Po podelitvi licenc bomo povabili tudi tuje družbe, da sodelujejo na trgu pri razvoju 5G tehnologij," je pojasnil minister Miao Wei.

Prinaša hitrejši prenos podatkov

5g omrežje Foto: Reuters 5G je peta generacija mobilne telefonije, ki nadgrajuje prejšnje ter prinaša hitrejši prenos podatkov in širšo uporabo novih tehnologij, kot so avtonomna vožnja, oddaljena medicinska diagnostika in mobilna plačila.

Pri razvoju teh tehnologij je pomembno vlogo odigral kitajski Huawei, vendar pa je pri tem naletel na velik odpor v ZDA, ki so druge države pozvale, naj ne uporabljajo kitajske tehnologije, saj bi lahko pomenila veliko varnostno tveganje.

Ob podelitvi licenc za komercialno rabo so v Huaweiu zapisali, da bodo podpirali razvoj omrežja s strani kitajskih mobilnih operaterjev. "Verjamemo, da bo v bližnji prihodnosti Kitajska vodila svet," so poudarili.

5G. MWC18 Digisvet ZDA Nemčiji ne pogojujejo več, koga (ne) smejo izbrati za dobavo infrastrukture za 5G

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin