SiolNET. Digisvet Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kaj je v ozadju novice, da je umrl legendarni Mr. Bean

10

termometer

Mr. Bean, Rowan Atkinson
Foto: Reuters

Po družbenem omrežju Facebook je znova zaokrožila za marsikoga šokantna vest, da je v prometni nesreči umrl 63-letni britanski filmski igralec Rowan Atkinson, ki je zaslovel z vlogo v televizijskih oddajah Mr. Bean in Črni gad. A klik na novico, ki je v resnici lažna, uporabnika preusmeri na nevarno spletno stran, ki poskusi pridobiti njegove osebne podatke oziroma njegovo napravo okužiti z virusom. 

Objava, ki je v zadnjih letih že nekajkrat zaokrožila po družbenem omrežju Facebook, uporabnika z naslovom poskusi prepričati, da jo je objavil znani ameriški medij Fox News.

V naslovni sliki objave je kot leto Atkinsonove smrti sicer še vedno navedeno 2017, kar pomeni, da se prevaranti tokrat niso posebej trudili, da bi uporabnike prepričali o legitimnosti objave.

Prevara se je v najnovejšem valu najprej začela širiti v Veliki Britaniji, kjer je Rowan Atkinson oziroma Mr. Bean tudi daleč najbolj prepoznaven in priljubljen. Prevara se je v najnovejšem valu najprej začela širiti v Veliki Britaniji, kjer je Rowan Atkinson oziroma Mr. Bean tudi daleč najbolj prepoznaven in priljubljen. Foto: Facebook

Tisti, ki nanjo vendarle klikne, ne bo preusmerjen na novico o smrti britanskega televizijskega zvezdnika, temveč bo prejel obvestilo, da je z varnostjo njegovega računalnika ali pametnega telefona nekaj hudo narobe, so poročali britanski mediji. 

Prevaranti ga bodo nato poskusili prepričati, da pokliče na navedeno telefonsko številko in osebi na drugi strani preda svoje podatke, med drugim tudi številko kreditne kartice, ali pa da namesti programsko opremo, ki bo prevarantom dovolila, da prevzamejo nadzor nad uporabnikovim računalnikom (vir). 

Digisvet Na Facebooku smo kliknili povezavo, ki obljublja nemogoče. Kaj se je zgodilo?

Zakaj prevaranti računajo na to, da bodo ljudje množično klikali na novico o Atkinsonovi smrti

Najverjetneje zato, ker je v naslovu novice zapisano, da je Atkinson umrl v prometni nesreči, marsikdo pa ve za igralčevo veliko ljubezen do hitrih športnih avtomobilov. 

Čeprav ima v svoji zbirki številne avtomobile, ki si jih navadni smrtniki nikoli ne bomo mogli privoščiti, je najbolj prepoznaven avtomobil Rowana Atkinsona najverjetneje tale rumeni mini, ki ga je vozil v televizijski nanizanki Mr. Bean. Čeprav ima v svoji zbirki številne avtomobile, ki si jih navadni smrtniki nikoli ne bomo mogli privoščiti, je najbolj prepoznaven avtomobil Rowana Atkinsona najverjetneje tale rumeni mini, ki ga je vozil v televizijski nanizanki Mr. Bean. Foto: Reuters

Leta 2011 je bil Atkison s svojim redkim superšportnikom mclaren F1 sicer res udeležen v prometni nesreči, a ni staknil hudih poškodb. Avtomobil je štiri leta pozneje prodal za kar 11-krat višjo ceno od tiste, za katero ga je leta 1997 kupil

Digisvet Legendarnega superšportnika, vrednega 11 milijonov evrov, servisirajo z 20 let starim računalnikom

Preberite še nekaj člankov o najpogostejših prevarah, na katere lahko naletimo na družbenem omrežju Facebook:

Facebook Digisvet Opozorite prijatelje: to je ena najpogostejših prevar na Facebooku Facebook nasvet Digisvet Kaj se v resnici zgodi, če na Facebook napišemo "čudežno" kodo BFF Žalost, ljubezen, jeza, obžalovanje Digisvet "Prodaj avto in pošlji denar!" Preberite, kako se je naša bralka skoraj opekla. Thumb Digisvet Kdo je v resnici sanjski moški, ki osvaja Slovenke pin Novice Ne nasedajte tej prevari, ki kroži po Facebooku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin