SiolNET. Novice Slovenija
2,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ne nasedajte tej prevari, ki kroži po Facebooku

2,10

termometer

Po družabnem omrežju Facebook je v zadnjih dneh znova zaokrožil zapis, da se na policiji avtomatsko sproži alarm, če na bankomatu kot signal, da vas poskušajo oropati, v obratni smeri vtipkate PIN-kodo.

pin Foto: Siol.net Zapisana informacija, ki je krožila že pred leti, ne drži, opozarjajo na policiji.

Kaj pravi Furs?

"Opozarjamo, da ne gre za sporočilo finančne uprave (Furs), saj Furs nima nobenih pooblastil nad bankomati. Spodaj v sporočilu so sicer res navedeni podatki naše uslužbenke, ki pa so bili očitno zlorabljeni. Poudarimo naj še, da so tudi ti podatki, ki so v objavi, zelo stari in zato neaktualni, saj davčne uprave od avgusta 2014 ni več. Od takrat imamo finančno upravo," so sporočili s finančne uprave.

Nasveti združenja bank

Združenje bank Slovenije v zvezi z uporabo PIN-kode med drugim svetuje:

  • Osebno identifikacijsko številko kartice (PIN-številko) si takoj po prejemu zapomnite in uničite dopis, na katerem je bila zapisana.
  • PIN-številke nikakor ne imejte nikjer zapisane, še najmanj pa skupaj s kartico, tudi doma ne.
  • Med uporabo bančnega avtomata ne sme nihče videti vaše PIN-številke. Priporočamo, da pri vpisovanju PIN-številke z obema rokama zastrete tipkovnico tako, da onemogočite morebitno snemanje vaše PIN-številke iz vseh kotov. Če kdo stoji preblizu, ga prosite, naj se odmakne.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 59
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin