Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
21.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Volkswagen

Četrtek, 8. 8. 2013, 21.27

6 let, 7 mesecev

Foto: S hipijevskim kombijem na pustolovščino življenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dvajsetim mladostnikom se bo kmalu uresničila življenjska želja: preden polno zakorakajo v odgovoren svet odraslih, se bodo z obnovljenim starodobnikom odpravili na nepozaben "road trip" po Evropi.

Le kdo si ne bi želel preživeti štirinajst doživetij polnih dni na cestni dogodivščini, obkrožen z najboljšo družbo, dobro glasbo in brezskrbnostjo? Verjetno ga ni človeka, ki bi zavrnil takšno ponudbo, izlet, ki te zbliža s tvojimi najdražjimi, ti pokaže, iz kakšnega testa si, ti razširi obzorja in te spozna z novimi kulturami ter navadami. Marsikdo česa takšnega ne izkusi nikoli v svojem življenju, kdor pa ima to srečo, pa pustolovščino pomni za vekomaj.

Pol milijona kilometrov in še ne misli odnehati Iz omenjenih izhodišč so izhajali pri Telekomovi blagovni znamki , ko so se odločili mladim, željnim svežih izkušenj in doživetij, ponuditi predelano starinsko cestno plovilo, tako imenovani Itak VEN, ki ne pozna kulturnih, starostnih ali kakršnihkoli drugih omejitev (razen hitrostnih). Njegovo poslanstvo je le dobra zabava.

V osnovi gre za odslužen hipijevski Volkswagnov kombi iz 70. let prejšnjega stoletja, ki so ga mehaniki in avtokleparji popolnoma obnovili in ga opremili z nekaj sodobnimi tehnološkimi bombončki. Pretiravali vendarle niso, saj bi to pokvarilo njegov izvirni duh.

Tako so na novo sestavili motor, zakrpali karoserijske luknje, z blatnikov postrgali rjo, namestili varnostne pasove (v tistih časih so bili redkejša dobrina kot danes služba), vse skupaj oplemenitili še z nekaj stilskimi "modnimi dodatki", in avto je bil (po petih tednih trdega dela) nared za nabiranje novih kilometrov (števec sicer kaže, da jih je v svoji življenjski dobi nabral že krepko prek pol milijona). Od sodobnih razvad manjkajo le klima, električen pomik stekel ter zračne blazine.

Ne gre brez tehnoloških igračk Na izlet življenja se je sicer prijavilo 286 ekip s kar 400 različnimi načrti potovanj, na koncu pa so bile iz močne konkurence izbrane štiri najbolj prepričljive in atraktivne ideje. Prva druščina se na svojo avanturo podaja že čez štiri dni, pot pa jih bo vodila najprej do Švice, nato na jug, prek Provanse na Korziko, na koncu pa skozi Toskano nazaj v Slovenijo, kamor se bodo vrnili po štirinajstih dneh dogodivščin.

Člani krstne odprave so nam zaupali, da jim je ekipa Itak podarila 500 evrov žepnine za bencin, prav tako pa so jih opremili s sodobno navigacijsko napravo/radiem Parrot, trendovsko kamero GoPro, ki je naravnost pisana na kožo takšnim doživetjem, ter mogočno glasbeno opremo v prtljažniku, ki bo poskrbela za zabavo v krajih, ki jih bodo obiskali. S seboj bodo vzeli tudi svoje tablice, fotoaparate in pametne telefone, s katerimi bodo ovekovečili nepozabne trenutke in jih tudi delili z vsemi zainteresiranimi na spletnem mestu Itak. V ta namen so prejeli tudi dvakrat po 600 megabajtov prenosa podatkov.

Za njimi se bodo na popotovanje (vsaka ima drugačno turo) podale še tri ekipe, ki si bodo ključe podajale vse do začetka oktobra. Seveda bo VEN, da se bo izognil morebitnim mehanskim nevšečnostim, po vsakem izletu doživel temeljit "zdravniški" pregled. Mi vsem udeležencem želimo srečno, varno, predvsem pa zabavno pot, ki jih bo napolnila z novimi spoznanji in bo utrdila njihova prijateljstva.

Ne spreglejte