Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
30. 1. 2018,
4.03

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Natisni članek

digizgodbe Space X Tesla Elon Musk

Torek, 30. 1. 2018, 4.03

6 let, 2 meseca

Vizionar Elon Musk na nenavaden način zelo hitro zaslužil milijone

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

1

Svetovni splet je v zadnjih dneh ponorel zaradi objav na družbenih omrežjih Instagram in Twitter, ki prikazujejo tehnološkega vizionarja Elona Muska, očeta električnih avtomobilov Tesla in proizvajalca vesoljskih plovil SpaceX, med vihtenjem metalca plamena. Izdelovalo ga bo kar njegovo podjetje Boring Company, zanj pa so že prejeli več tisoč naročil. 

Prodaja metalcev plamena je v ZDA, kjer ustava državljanom zagotavlja pravico do lastništva orožja, razen v zveznih državah Kalifornija in Maryland dovoljena z zakonom. Elon Musk bo svojega prek podjetja Boring Company, katerega glavno poslanstvo je sicer gradnja tunelov pod ameriškimi velemesti za razbremenitev obstoječe cestne infrastrukture, prodajal za 500 ameriških dolarjev, kar je okrog 400 evrov

Treba je sicer poudariti, da je Muskova najnovejša domislica bolj izvirna oglaševalska kampanja za Boring Company in verjetno ne Muskov prvi korak v orožarsko industrijo.

Musk je to med vrsticami s hudomušnimi objavami izdal že na družbenih omrežjih, kjer je med drugim zanikal "govorice, da na skrivaj pripravlja apokalipso živih mrtvecev, zaradi katere bo zraslo povpraševanje po metalcih plamena", da "je nov izdelek izvrsten za pečenje oreščkov" in da "je uporaba takšnih stvari zelo očitno slaba ideja. Razen, seveda, če se uporabnik želi zabavati", je še dodal.

Oglejte si norenje Elona Muska z metalcem plamena še z zvokom:

Tako je videti pravi metalec plamena

"Metalec plamena" podjetja Boring Company sicer res nese kakšen meter daleč in bi zato nepreviden uporabnik z njim komu znal tudi skuriti obrvi, a je še vedno le bolj predimenzioniran (in zelo drag) plinski gorilnik kot pa pravi metalec plamena.

Ob pravem metalcu plamena je Muskov videti kot igračka. Takšne zadeve, s katerimi ni šale, so tudi precej dražje od Muskove novosti. V ZDA stanejo konkretno prek tisoč evrov.  | Foto: X15 / Throwflame.com Ob pravem metalcu plamena je Muskov videti kot igračka. Takšne zadeve, s katerimi ni šale, so tudi precej dražje od Muskove novosti. V ZDA stanejo konkretno prek tisoč evrov.  Foto: X15 / Throwflame.com

Kupci, ki se odločijo za prednaročilo metalca plamena, lahko ob tem za 30 dolarjev oziroma 24 evrov kupijo še gasilni aparat.

Sodeč po objavah Elona Muska na družbenem omrežju Twitter bo podjetje Boring Company v obdobju sprejemanja prednaročil zelo hitro razprodalo prvotno zalogo 20 tisoč metalcev plamena.

V manj kot enem dnevu je Boring Company namreč sprejel sedem tisoč naročil, kar pomeni prihodek 2,8 milijona evrov. Zelo verjetno je številka trenutno precej višja, saj ta znesek temelji na tvitu, ki ga je Elon Musk objavil že včeraj zjutraj. 

Še od blizu si oglejte Muskovo novo "orožje":

 

Say hello to my little friend …

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on


Preberite tudi:

Kje je Elon Musk dobil dovolj denarja za vse svoje nore projekte?

Ne spreglejte