Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
7.00

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Huawei

Sreda, 28. 10. 2020, 7.00

3 leta, 5 mesecev

Do zaposlitve v trenutku: pritegnite pozornost delodajalca z nekaj triki na pametnem telefonu

Oglasno sporočilo
Huawei Peppa4

Iskanje zaposlitve je lahko zelo stresen proces, zlasti za tiste, ki jo iščejo prvič, še bolj stresen pa je prvi pogovor s potencialnim delodajalcem. Z nekaj nasveti in preprostimi triki vam bomo pomagali, da boste v najkrajšem času dobili najboljšo službo in pustili čim boljši prvi vtis, zaradi katerega boste med drugimi izstopali.

Iščete službo? Super! Sledite spodnjim korakom in si priskrbite zlato kartico (v poslovnem svetu imenovano življenjepis) za pogovor z delodajalcem. Veste, kaj je najboljše od vsega? Vse to lahko storite s pomočjo mobilnega telefona. Kako? Berite naprej!

Korak 1: Pisal/-a bom resnico in samo resnico

Huawei Peppa4 | Foto: Ste ravnokar zaključili študij ali ste eden tistih, ki mu/ji je ostala le diploma? Imate nekaj izkušenj z delom v očetovem podjetju, saj ste med poletjem za kazen pomagali pri administraciji oziroma ste že počeli vse – od strežbe, do dela na črpalki in varstva otrok?

Brez skrbi, nihče ne pričakuje tridesetih let izkušenj od nekoga, ki še ni star trideset let, in zato si ni treba izmišljati tople vode! Pripravite kratek in jasen življenjepis, kar se da jedrnato in, seveda, resnično, saj bo delodajalec v povprečju porabil približno 30 sekund za njegov pregled. Nihče nima časa za dolge opise, in najpogosteje vsi zgolj preletijo ključne informacije, da ugotovijo, ali ustrezate delovnemu mestu, in/ali vaš značaj ustreza obstoječi ekipi (ker se je vsega drugega mogoče naučiti).

Ključno je, da je življenjepis jasen, jedrnat in čitljiv. V trgovini HUAWEI AppGallery lahko najdete nekaj aplikacij za ustvarjanje življenjepisov. Prenesite aplikacijo, izberite predlogo in začnite urejati posamezne elemente. Prepričajte se, da nimate tipkarskih ali slovničnih napak in da so vsi podatki, ki jih napišete, resnični in ustrezni. Delodajalcu ne želite poslati napačne številke mobilnega telefona, še manj pa e-poštnega naslova, ki se začne z "lustna_bejbika"!

Korak 2: Selfie, selfie, nekaj mi povej, kdo najlepši je v deželi tej

Huawei Peppa4 | Foto: Si predstavljate družbena omrežja brez fotografij? Le redki so, ki to zmorejo, a zato jih nihče ne opazi. Pri življenjepisu je načelo enako – izstopati morate, to pa lahko storite le z dobro fotografijo. In kako narediti dobro poslovno fotografijo?

Za začetek se izogibajte selfijem, pa tudi fotografijam z drugimi osebami, še posebej sliki z bratrančeve poroke, na kateri je teta, ki poje z odprtimi rokami, pa tudi tistih, s preveč podrobnostmi – kuhinjski prostor z neoprano posodo ali fotografija iz avtomobila, na kateri so nakupovalne torbe na zadnjem sedežu. Ne, ne in ne. Delodajalca ne zanima vaše družabno življenje, ampak vaš portret.

Vse, kar morate storiti, je, da vzamete mobilni telefon v roke in se malo potrudite. Najprej poiščite popolno ozadje – najboljša izbira je enobarvna stena, nato pa, če vam nihče od prijateljev ali družine ne more priskočiti na pomoč, nastavite mobilni telefon in izberite funkcijo samodejnega fotografiranja. Pri tem bo vaš najboljši zaveznik novi HUAWEI P smart 2021 z osupljivimi štirimi AI kamerami, ki ustvarijo fotografije v živih barvah in z izjemno jasnimi podrobnostmi tudi pri šibki svetlobi.

Vprašajte se: če bi vi izbirali novega člana ekipe, kakšen naj bo? Večina bo odgovorila, da si želi veselega in nasmejanega sodelavca s pozitivnim odnosom do dela. Ravno to si želijo delodajalci. Sprostite se, poravnajte hrbet, in ne da bi preveč razmišljali, ali bi morali prekrižati roke ali ne, in katera stran vašega profila je boljša, poglejte v lečo. Ena, dve, tri in slikaaa!

Korak 3: Generalka na družbenih omrežjih

Takoj, ko eden od vaših prijateljev omeni, da se je z nekom začel videvati, imate navado poiskati to osebo na družbenih omrežjih. Kajne? Delodajalci storijo enako. Preden izberejo kandidate za razgovor, radi preučijo, kdo so in kaj objavljajo na svojih družbenih omrežjih. Torej, preden pošljete življenjepis, se prepričajte, da ste naredili generalko in odstranili ali skrili morebitno sporno vsebino. Vsi radi delimo anekdote z norih izletov, a zakaj bi jih videl tudi vaš bodoči šef?

Bodite pozorni na nastavitve in podatke, ki so javni, in ne pozabite "poguglati" lastnega imena in priimka. Predstavljajte si, da ste delodajalec – kaj bi si mislili o tej osebi (sebi)?

Korak 4: Aktivno in proaktivno

Pomembno je, da delodajalec takoj opazi resnost, odgovornost in proaktivnost. Zato redno preverjajte mapo "Prejeto" (tudi zabojnik z neželeno pošto) in čim prej odgovorite na e-poštna sporočila.

Iskanje zaposlitve je resno delo! Z upoštevanjem teh nasvetov in s pomočjo odličnega zaveznika, kot je HUAWEI P smart 2021, si boste povečali možnosti za pridobitev sanjske službe. Med aktivnim iskanjem službe se ne pozabite sprostiti in zabavati, saj lahko vse to naredite s tem pametnim telefonom, prilagojenim vašim potrebam. Vso srečo!

Za tiste, ki želijo izvedeti več

Huawei Peppa4 | Foto:

Poleg telefona P smart 2021 so uporabnikom na voljo: nedavno predstavljena pametna ura Watch GT 2 Pro, ki je najnaprednejša pametna ura Huawei, Watch Fit, ki izstopa kot napredna podpora različnim športom, ter brezžične slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro, ki bodo zadovoljile potrebe najzahtevnejših ljubiteljev zvoka.

Naročnik oglasnega sporočila je Huawei.

Ne spreglejte