SiolNET. Digisvet Novice
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Čez noč je propadla trgovina, ki so jo imeli Slovenci zelo radi

10

termometer

Gearbest
V spletni trgovini Gearbest je bilo mogoče kupiti številne izdelke, ki jih sicer ne najdemo na policah slovenskih trgovin z elektroniko, nanje pa so kupci čakali manj časa, kot če bi jih naročili neposredno iz Kitajske. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Brez kakršnega koli opozorila je vrata zaprla priljubljena spletna trgovina z elektroniko Gearbest. Alternativa kitajskim velikanom e-trgovine, predvsem AliExpressu, je bila še posebej priljubljena pri kupcih v Evropi, saj je imela na stari celini mrežo svojih lokalnih skladišč, kar je pomenilo zelo hitro dostavo v države EU. 

Fake trgovina Digisvet Trgovina, v kateri je nekaj hudo narobe: bunda za "jurja" stane 20 evrov

Spletna stran gearbest.com in z njo uradna mobilna aplikacija trgovine Gearbest sta postali nedosegljivi v noči na 9. september. O tem, kaj se bo zgodilo, vodstvo spletne trgovine ni obvestilo nikogar.

Nekateri kupci so sicer že nekaj časa sumili, da vse ni v najlepšem redu, saj so na svoja naročila čakali odločno predolgo ali pa sploh niso bila izpolnjena, komunikacija s trgovino pa je bila zadnje mesece tako rekoč nemogoča. Zadnja objava na Facebooku, kjer Gearbestu sledi skoraj pet milijonov ljudi, ima datum 7. julij 2021. 

Sporočilo, ki ga danes prejmemo ob obisku spletne strani gearbest.com. Sporočilo, ki ga danes prejmemo ob obisku spletne strani gearbest.com. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Razlog za nenadno zaprtje trgovine so velike finančne težave krovnega podjetja Shenzhen Globalegrow E-commerce Co., Ltd, je poročal spletni portal Gizmochina. Družba je namreč tik pred stečajem, že dlje pa naj bi bila nezmožna plačevati svojim dobaviteljem.

Kaj se bo zgodilo z denarjem kupcev, ki imajo pri propadli spletni trgovini odprta naročila, sodeč po pritoževanju na profilu Gearbesta na Facebooku jih ni malo, ni znano. 

Trgovina Gearbest je prodajala vse vrste potrošniške elektronike, električna prevozna sredstva, opremo za dom in prosti čas, ure in nakit ter tudi oblačila. Daleč največ kupcev je pri Gearbestu sicer naročalo elektroniko. Trgovina Gearbest je prodajala vse vrste potrošniške elektronike, električna prevozna sredstva, opremo za dom in prosti čas, ure in nakit ter tudi oblačila. Daleč največ kupcev je pri Gearbestu sicer naročalo elektroniko. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Preberite tudi:

Aplikacije Digisvet Seznam aplikacij, ki udarjajo pod pasom: takoj jih odstranite

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin