SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriško sodišče ostro nad hekerja

2

termometer

Raynaldo Rivera je drugi heker iz skupine LulzSec, ki je predlani napadel strežnike družbe Sony Pictures in med drugim ukradel osebne podatke 138 tisoč njihovih uporabnikov.

Eno leto in en dan v zveznem zaporu, nadaljnjih 13 mesecev v hišnem zaporu, tisoč ur družbeno koristnega dela in 605.663 dolarjev (455.400 evrov) odškodnine: vse to je doletelo 21-letnika, člana skupine LulzSec (skrajšano za Lulz Security), ki se je spravila – in to uspešno – na strežnike družbe Sony Pictures in njihovih spletnih storitev za filmske navdušence.

"Varnostna" luknja pred lastnim pragom Raynaldo Rivera, ki je v virtualnem svetu znan z vzdevkom neuron, je skupaj s sostorilcem z napadenih strežnikov ukradel osebne podatke, kot so imena, naslovi, telefonske številke in e-poštni naslovi. Soudeleženec Cody Andrew Kretsinger je bil za svoj prispevek v tem dejanju obsojen na enako zaporno kazen in plačilo enako visoke odškodnine.

Še vedno ni povsem jasno, kako so možje postave izsledili Kretsingerja in Rivero, a je zelo verjetno, da je imel pri tem pomembno vlogo Xavier Monsegur - Sabu , eden od članov jedra organizacije LulzSec, ki je postal informator ameriškega zveznega preiskovalnega urada FBI.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin