SiolNET. Digisvet Nasveti
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vam telefon dela počasi? Mi imamo rešitev.

0,15

termometer

Pametni telefon, jeza
Foto: Thinkstock

Pametni telefon z operacijskim sistemom Android je mogoče konkretno pospešiti z enim samim preprostim trikom – izklopom animacij. Pokazali vam bomo, kako to storiti. 

Animacije na pametnem telefonu z Androidom bistvene praktične vrednosti nimajo, le estetsko. Opazimo jih lahko ob preklapljanju med aplikacijami. Če smo pozorni, vidimo, da se aplikacije na zaslon "pripeljejo" iz ozadja in, ko jih izklopimo, v enem gladkem premiku zdrsnejo nazaj. 

Težava animacij je, da lahko preobremenijo manj zmogljive ali starejše pametne telefone in povzročijo počasno delovanje. Na srečo jih je mogoče izklopiti. Ko storimo to, se bodo aplikacije na zaslonu pojavile brez animiranih prehodov. 

Kako izklopimo animacije?

Oglejte si videoposnetek, ki prikazuje celoten proces, nato pa preberite, kaj smo storili:

[video: 60551 / ]

Za izklop animacije je treba na pametnem telefonu z Androidom omogočiti način za razvijalce, ki uporabniku dovoli upravljanje naprednejših nastavitev naprave. 

To storimo tako, da odpremo Nastavitve, zajadramo do menija O napravi, odpremo podsekcijo Pod. o . pr. opr. (Podatki o programski opremi) in s prstom nekajkrat pritisnemo na ploščico Številka gradnje. S tem odklenemo način za razvijalce.

Android nasvet Foto: Matic Tomšič

Pri našem prikazu smo uporabljali pametni telefon Samsung Galaxy S7. Pri katerem drugem modelu bodo imena funkcij v menijih morda čisto malce drugačna, a bistvenih razlik vendarle ni.

Kot vidimo, so se v Nastavitvah zdaj pojavile Možnosti za razvijalce:

Android nasvet Foto: Matic Tomšič

Odpremo jih in na obširnem seznamu nastavitev poiščemo razdelek Risanje. Zanimajo nas Merilo animacije okna, Merilo animacije prehoda in Merilo trajanja animatorja. Vse izključimo.

Android nasvet Foto: Matic Tomšič

Vrnemo se na začetni zaslon pametnega telefona. Če uporabljamo novejšega, bo sprememba nastavitev veljala takoj, če imamo starejšega, ga prej raje ponovno zaženimo. 

Telefon bo zdaj v večini primerov deloval bistveno hitreje. Če se v določenih aplikacijah pojavijo težave, se vrnimo v možnosti za razvijalce in vrednosti vseh animacij nastavimo na 0.5X

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin