Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
15. 8. 2017,
20.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

iPhone iOS Android aplikacije nasvet pametni telefon

Torek, 15. 8. 2017, 20.12

6 let, 6 mesecev

TOP 10: uporabniki razkrili svoje najljubše aplikacije

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

"Katera je vaša najljubša aplikacija za pametne telefone," je na priljubljenem spletnem forumu AskReddit vprašal eden od uporabnikov in sprožil obširno razpravo, ki ima že več kot 15 tisoč odgovorov. Iz njih smo izluščili zanimive in uporabne aplikacije, ki bodo morda zanimale tudi vas, vse pa je mogoče namestiti tudi na slovenske pametne telefone. 

Flush - aplikacija za iskanje javnih stranišč

Aplikacija Flush prikazuje označena javna stranišča v Ljubljani in njeni okolici. | Foto: Matic Tomšič Aplikacija Flush prikazuje označena javna stranišča v Ljubljani in njeni okolici. Foto: Matic Tomšič

Aplikacija Flush vsakemu uporabniku omogoča uporabo zemljevida za iskanje in dodajanje lokacij, kjer lahko najdemo javna stranišča. Pokritost je za zdaj najboljša v velikih mestih (pri nas je največ lokacij označenih v Ljubljani in Mariboru), a več kot ima aplikacija uporabnikov, več bo prikazanih mest, kjer se je mogoče olajšati. 

Flush: na voljo za Android in iPhone


Spaceteam – ena od najbolj zabavnih mobilnih iger ta hip

Spaceteam je mobilna družabna igra za več igralcev (od dva do osem), od njih pa zahteva, da kot liki v podpovprečnih in pretiranih znanstvenofantastičnih filmih v pravilnem zaporedju drug na drugega kričijo ter izpolnjujejo nesmiselne tehnološke ukaze.

Kako je videti partija igre Spaceteam:

Če jim spodleti sodelovati, bo njihova navidezna vesoljska ladja eksplodirala. Aplikacija Spaceteam je še posebej primerna za zabavno preživljanje časa na srečanjih s prijatelji ali sorodniki. 

Spaceteam: na voljo za Android in iPhone


Torque – pametni telefon ali tablico spremeni v avtomobilski računalnik

Za izkoristek uporabne aplikacije Torque je treba imeti ali kupiti vmesnik Bluetooth, ki ga je mogoče vtakniti v diagnostični priključek OBD-2, tega od leta 2004 v Evropski uniji najdemo v skoraj vsakem avtomobilu tega ali novejšega letnika.

Aplikacija se nato poveže z vmesnikom Bluetooth in zaslon pametnega telefona ali tablice spremeni v prikazovalnik vseh informacij o vozilu. Torque je na voljo v brezplačni (Lite) in plačljivi (Pro, 3,55 evra) različici. 

Torque: na voljo za Android


Tinder – najbolj priljubljena aplikacija za zmenkarije

Ikona za aplikacijo Tinder na pametnem telefonu iPhone. | Foto: Reuters Ikona za aplikacijo Tinder na pametnem telefonu iPhone. Foto: Reuters

Aplikacija Tinder uporabniku prikaže morebitne partnerje v bližini njegove lokacije. Z vlečenjem prsta po zaslonu v levo ali desno se lahko uporabnik nato odloči, ali mu je prikazana oseba všeč (poteg v desno) ali ne (poteg v levo). Če oseba, ki nam je všeč, nato vrne poteg v desno, aplikacija Tinder medsebojno privlačnost nagradi z možnostjo klepetanja med uporabnikoma. 

Tinder: na voljo za Android in iPhone


Skymap – obvezen pripomoček za vse, ki jih zanima vesolje

Če pametni telefon z nameščeno in aktivno aplikacijo Skymap ponoči usmerimo v (nočno) nebo oziroma v smer zvezde ali ozvezdje, ki je oziroma ga ne poznamo, nam bo znala povedati, kaj gledamo.

Skymap lokacije vesoljskih objektov pokaže tudi podnevi. Luno zdajle "vidimo" na drugi strani Zemlje. | Foto: Matic Tomšič Skymap lokacije vesoljskih objektov pokaže tudi podnevi. Luno zdajle "vidimo" na drugi strani Zemlje. Foto: Matic Tomšič

Skymap: na voljo za Android (alternativa za iPhone je SkyView)


Forest – aplikacija za uporabnike, ki želijo izboljšati svojo produktivnost

Uporabnik v aplikaciji Forest (gozd po slovensko) določi časovno obdobje – 10, 20, 30 minut, na primer – v katerem ne bo uporabljal pametnega telefona. Forest nato posadi virtualno drevesce. 

Forest | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Če uporabnik ne zdrži brez telefona in po njem začne brskati pred iztekom izbranega časovnega intervala, drevesce umre. Če mu uspe, ga bo aplikacija na to opozorila z zvočnim signalom. Drevesce se bo preselilo v uporabnikov osebni gozdiček.

Forest: na voljo za Android in iPhone

Preberite več o aplikaciji za produktivnost Forest


CamScanner – orodje, ki fotografijo spremeni v datoteko PDF in jo pripravi na tisk

S CamScanneremj lahko fotografiramo karkoli in fotografijo nato izvozimo v obliki datoteke PDF. Aplikacija je sicer še posebej primerna za arhiviranje papirnatih dokumentov. 

Glavno okno aplikacije CamScanner | Foto: Matic Tomšič Glavno okno aplikacije CamScanner Foto: Matic Tomšič

CamScanner: na voljo za Android in iPhone


A Soft Murmur – zvočni učinki za sprostitev in zazibanje v spanec

A Soft Murmur omogoča predvajanje zvočnih učinkov, kot so dež, nevihta, veter, prasketanje ognja, valovanje morja, s katerimi je s pametnim telefonom mogoče ustvariti sproščujoč ambient. V brezplačni različici so na voljo samo štirje zvočni učinki, preostale je mogoče odkleniti z enkratnim plačilom v višini 2,89 evra.

Aplikacija A Soft Murmur | Foto: Matic Tomšič Aplikacija A Soft Murmur Foto: Matic Tomšič

Toda A Soft Murmur je na voljo tudi kot spletna stran, kjer so vsi zvočni učinki dostopni brezplačno, zato priporočamo, da zaobidete namestitev aplikacije in A Soft Murmur uporabljate kar v mobilnem spletnem brskalniku. 

Še alternativa aplikaciji A soft Murmur, ki ponuja še več zvočnih učinkov - Noisli.

A Soft Murmur: na voljo za Android in iPhone


Waze – najbolj uporabljan digitalni pomočnik na cesti

Waze zna uporabniku z informacijami v realnem času tudi v slovenskem jeziku povedati, ali je cesta, na katero se podaja, normalno prevozna.

Aplikacija Waze lahko prevzame tudi vlogo navigacijske naprave in uporabnika do cilja pripelje z grafičnim in glasovnim vodenjem.  | Foto: Matic Tomšič Aplikacija Waze lahko prevzame tudi vlogo navigacijske naprave in uporabnika do cilja pripelje z grafičnim in glasovnim vodenjem.  Foto: Matic Tomšič

Waze: na voljo za Android in iPhone


RunPee – nepogrešljiva aplikacija za redne goste kinodvoran

RunPee je aplikacija, ki uporabniku, ko ta v njej izbere film, pove, kdaj bi bil med ogledom filma v kinodvorani najbolj primeren čas za obisk stranišča, da ne bo zamudil preveč pomembnega dogajanja. 

Uporabniki v aplikacijo RunPee lahko dodajajo svoje predloge, kdaj je najbolje iti na stranišče med ogledom izbranega filma v kinodvorani. | Foto: Matic Tomšič Uporabniki v aplikacijo RunPee lahko dodajajo svoje predloge, kdaj je najbolje iti na stranišče med ogledom izbranega filma v kinodvorani. Foto: Matic Tomšič

RunPee: na voljo za Android in iPhone


Preberite tudi:

Aplikacija za pametne telefone, ki mi je pomagala izgubili 17 kilogramov

 

 

Ne spreglejte