Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
16. 1. 2017,
16.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

nasvet iPhone Android pametni telefon aplikacije

Ponedeljek, 16. 1. 2017, 16.20

6 let, 6 mesecev

Najboljša aplikacija, ki je še ne uporabljate: Forest

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Forest je aplikacija za vse uporabnike, ki se borijo z zasvojenostjo s pametnim telefonom oziroma se preprosto ne morejo prisiliti, da na zaslon telefona ne bi pogledali vsakih nekaj trenutkov.

 | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Uporabnik v aplikaciji Forest (gozd po slovensko) določi časovno obdobje - 10, 20, 30 minut, na primer - v katerem ne bo uporabljal pametnega telefona. Forest nato posadi virtualno drevesce (slika zgoraj). 

Če uporabnik ne zdrži brez telefona in po njem začne brskati pred iztekom izbranega časovnega intervala, drevesce umre. Če mu uspe, ga bo aplikacija na to opozorila z zvočnim signalom. Drevesce se bo preselilo v uporabnikov osebni gozdiček.

Bolj kot je uporabnik produktiven, večji bo njegov gozdiček.  | Foto: Matic Tomšič Bolj kot je uporabnik produktiven, večji bo njegov gozdiček. Foto: Matic Tomšič

Po vsakem uspešnem obdobju produktivnosti bo uporabnik nagrajen tudi s semeni, ki jih lahko porabi za odklepanje novih vrst dreves. Daljši kot je čas neuporabe telefona, več semen bo dobil. Za 10 minut posvečanja drugim opravilom in ne telefonu prejmemo 3 semena.

Na začetku lahko sadimo samo grmičevje. Prva drevesa lahko odklenemo (Unlock), ko zberemo 500 semen.  | Foto: Matic Tomšič Na začetku lahko sadimo samo grmičevje. Prva drevesa lahko odklenemo (Unlock), ko zberemo 500 semen. Foto: Matic Tomšič

Aplikacija Forest je za pametne telefone z operacijskim sistemom Android brezplačna, uporabniki Applovih iPhonov pa bodo zanjo morali odšteti 1,99 evra.

Forest: Android, iOS

Forest zahteva posebno dovoljenje, kako ga omogočimo

Da lahko ve, ali se uporabnik res drži zastavljenega načrta produktivnosti, aplikacija Forest potrebuje dovoljenje za dostop do podatkov o uporabi pametnega telefona (katere aplikacije so trenutno aktivne in podobno).

Ob namestitvi aplikacije Forest nas ta sama napoti do Upravitelja aplikacij, orodja, s katerim jim dodeljujemo dovoljenja. Storiti moramo samo tole:

Forest navodila | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič Forest navodila | Foto: Matic Tomšič Foto: Matic Tomšič

Ne spreglejte