SiolNET. Digisvet Nasveti
5,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kritična napaka v brskalniku Chrome: kaj morate storiti takoj

5,49

termometer

Google Chrome
Chrome je z naskokom najbolj priljubljen spletni brskalnik. Po podatkih za februar ga uporablja 65 odstotkov lastnikov vseh osebnih računalnikov. Foto: Matic Tomšič

Google je v spletnem brskalniku Chrome odkril kritično varnostno luknjo, ki jo je nekdo že poskusil zlorabiti. Zadeva je dovolj resna, da je posodobitev brskalnika na najnovejšo različico, ki težavo odpravi, uporabnikom na družbenem omrežju Twitter osebno svetoval tudi Justin Schuh, vodja varnosti pri razvoju Google Chrome. 

Google je prejšnji teden izdal manjši popravek za Chrome, a šele ta teden razkril, da je s tem pravzaprav zakrpal hudo varnostno luknjo, ki bi uporabnike lahko izpostavila napadom. 

Zgoraj: Justin Schuh je na Twitterju razkril, da so se pri Googlu prejšnji teden srečali z resnično zlorabo napake v programski kodi brskalnika, in uporabnikom priporočil, naj ga posodobijo takoj. 

Sporočilo Digisvet Če kdaj prejmete eno od teh sporočil, ga takoj izbrišite

Kako vem, ali sem še vedno izpostavljen?

Različica brskalnika Chrome, ki je bila žrtev napake, je 72.0.3626.119, popravljena pa je 72.0.3626.121.

Katero različico imate vi, lahko preverite tako, da v zgornjem desnem kotu okna brskalnika kliknete na gumb s tremi navpičnimi pikami, ki odpre meni, poiščete Pomoč in nato odprete O Google Chromu:

Google Chrome Foto: Matic Tomšič

Če je na voljo posodobitev na najnovejšo različico in Chrome še ni bil posodobljen samodejno, bo brskalnik takoj ob odprtju O Google Chromu uporabniku ponudil možnost, da posodobitev dokonča s ponovnim zagonom brskalnika. Kot vidite spodaj, je bil naš Chrome še vedno na ranljivi različici 72.0.3626.119:

Google Chrome Foto: Matic Tomšič

Po ponovnem zagonu Chroma dobimo sporočilo, da je brskalnik posodobljen na najnovejšo različico, torej "varno" 72.0.3626.121:

Google Chrome Foto: Matic Tomšič

Preberite tudi:

Naslovna slika Digisvet Počasen računalnik? Poskusite to rešitev, ki vzame eno sekundo. PNG, Android Digisvet Na ogromno telefonih odkrili kritično napako: česa nikar ne odpirajte Prevara bolha Digisvet Prodajali smo robotski sesalnik, kupec pa je imel z nami drugačne načrte Google Maps Digisvet Dve zelo uporabni Googlovi aplikaciji postajata neločljiva celota Lažne trgovine Digisvet Seznam trgovin, kjer kljub popustom ne naročajte ničesar

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin