SiolNET. Digisvet Nasveti
6,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je nakup špagetov Barilla varen?

6,28

termometer

Barilla
Foto: Reuters

Med slovenskimi uporabniki e-pošte in Facebooka zadnje mesece kroži sporočilo, da Evropski potrošniški center Slovenija odsvetuje nakup testenin blagovne znamke Barilla. To ni res, opozarjajo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Evropski potrošniški center (EPC) Slovenija v svojih sporočilih in izjavah ni nikoli omenjal izdelkov Barilla ali odsvetoval nakupa teh izdelkov, v izjavi za javnost obveščajo z ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

EPC Slovenija namreč nima nobenih pristojnosti na področju hrane, prav tako tudi ni pristojen za preverjanje kakovosti ali varnosti izdelkov na trgu, naj gre za hrano ali katero drugo potrošniško blago, dodajajo na ministrstvu.

Sporočilo namenjeno zavajanju potrošnikov, avtor ni znan

EPC opozarja vse potrošnike, ki so ali še bodo prejeli to sporočilo, da je ime EPC Slovenija v njem zlorabljeno z namenom zavajanja potrošnikov. Svetujejo jim tudi, da kritično presodijo vsebino tovrstnih sporočil in dvakrat premislijo, preden jih posredujejo naprej.

Avtor besedila, ki slovenske potrošnike svari pred nakupom testenin znamke Barilla, ni znan, vsebina sporočila pa se med širjenjem po spletu spreminja, zaradi česar obstaja dodaten dvom o verodostojnosti informacij, ki jih sporočilo posreduje.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 18
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin