Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
3. 1. 2017,
20.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

videoigra nasvet

Torek, 3. 1. 2017, 20.06

6 let, 6 mesecev

TOP 5: Spletne igre, v katerih boste vedno našli soigralca

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Dolgi in mrzli zimski večeri so kot nalašč za zabijanje časa ob videoigrah. Predlagamo vam pet naslovov, ki igralcu ponujajo ogromno zabavne vsebine, za delovanje ne potrebujejo vrhunske strojne opreme in, to je morda najpomembneje, v katerih boste v vsakem trenutku našli soigralca. Vse razen ene so tudi brezplačne.

Counter Strike: Global Offensive

Counter Strike: Global Offensive | Foto: Steam | Foto: Counter Strike: Global Offensive | Foto: Steam

Novodobne ravbarje proti žandarjem, pravzaprav teroriste proti specialcem, vsak mesec igra več kot tri milijone ljudi. Na platformi Steam, ki igro prodaja (redna cena je 13,99 evra, v pogostih akcijah se spusti pod desetaka), je razvidno, da se v CS:GO v vsakem trenutku med seboj meri več sto tisoč igralcev. 

Prednost Counter Strike: Global Offensive je dejstvo, da je učna krivulja od začetka precej položna. To pomeni, da se osnovnih mehanik igre, lastnosti posameznih orožij in značilnosti vsake od lokacij, kjer potekajo boji, priučimo razmeroma hitro, zelo dolgo pa traja, da v igri postanemo res dobri. 

Oglejte si, kako poteka boj v Global Offensive:


Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone | Foto: Blizzard | Foto: Hearthstone | Foto: Blizzard

Hearthstone je spletna igra s kartami, na katerih so upodobljeni heroji, bitja in pošasti iz domišljijskih videoiger Warcraft razvijalca Blizzard. Igro začnemo z osnovnim kompletom kart in izbiro enega od peščice začetnih herojev, ki bo naš avatar, nove, boljše karte pa pridobimo bodisi z nakupi v igri bodisi z zmagovanjem in opravljanjem posebnih izzivov.

Karte lahko dobimo tudi tako, da tiste, ki jih ne uporabljamo, zamenjamo za čarobni prah, interno valuto Hearthstona, in iz njega naredimo takšne po naši izbiri.  | Foto: Blizzard | Foto: Karte lahko dobimo tudi tako, da tiste, ki jih ne uporabljamo, zamenjamo za čarobni prah, interno valuto Hearthstona, in iz njega naredimo takšne po naši izbiri.  | Foto: Blizzard

Hearthstone, ki je na voljo za osebne računalnike (Windows in macOS) ter mobilne naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS, vsak mesec igra več kot 50 milijonov ljudi, kar pomeni, da nasprotnikov za kartanje ne zmanjka zlepa. Hearthstone je trenutno tudi najbolj priljubljena igra v svetu e-športa (uradnega tekmovanja v videoigrah). 

Kje dobim brezplačni Hearthstone: Osebni računalnik, Android, iPhone

Kako je videti kartanje v Hearthstone:


World of Tanks

Upravljanje bojnih strojev v World of Tanks ni zapleteno. V petih minutah se ga bo navadil vsak nov igralec, ki je že vsaj enkrat prej izkusil katero koli simulacijo dirkanja. | Foto: Wargaming | Foto: Upravljanje bojnih strojev v World of Tanks ni zapleteno. V petih minutah se ga bo navadil vsak nov igralec, ki je že vsaj enkrat prej izkusil katero koli simulacijo dirkanja. | Foto: Wargaming

World of Tanks (v nadaljevanju WoT, kar je tudi uradna okrajšava) je spletno vojskovanje s tanki v času druge svetovne vojne. Igralec ob pridružitvi WoT dobi svoj prvi tank, ob uspešnem sodelovanju v bitkah pa zasluži virtualni denar, s katerim lahko začetni tank nadgrajuje in popravlja ali pa varčuje in si kupi boljšega. 

Takole se igra World of Tanks:

Igra World of Tanks je brezplačna, dobite jo lahko tukaj. WoT je eden od članov družine spletnih vojaških iger razvijalca Wargaming - če vas bolj zanimata vojskovanje v zraku ali na morju, preizkusite tudi World of Warplanes ali World of Warships


League of Legends

League of Legends | Foto: Riot Games | Foto: League of Legends | Foto: Riot Games

League of Legends (ali LoL) je najbolj priljubljena spletna igra na svetu. Vsak mesec jo vsaj enkrat igra več kot 100 milijonov ljudi.

LoL spada v zvrst iger, ki jih definira kratica MOBA. To pomeni multiplayer online battle arena. Igralec si izbere domišlijskega heroja, vsak ima sebi lastne sposobnosti, trenutno pa je mogoče izbirati med 134 različnimi, in se pridruži skupini drugih igralcev.

Nato se s pomočjo orožja in čarovnij skupaj pomerijo z drugo skupino herojev - končni cilj igre je v večini primerov uničenje glavne zgradbe (Nexus) v bazi nasprotne skupine. 

Kako je videti bitka v LoL (začetek na 11:35):

Igra league of Legends je brezplačna. Prenesete jo lahko s te povezave, za igranje pa boste morali ustvariti uporabniški račun.


Dota 2

Dota 2 | Foto: Steam | Foto: Dota 2 | Foto: Steam

Tako kot zgoraj opisani LoL tudi Dota 2, kar je kratica za Defense of the Ancients 2, spada v zvrst iger MOBA. Igralec prevzame nadzor nad enim od 113 razpoložljivih herojev, vsak ima svoje posebne sposobnosti, pa tudi šibke točke.  

Njegov cilj  je, da uniči zgradbo svojega nasprotnika na drugi strani zemljevida. Pri tem mora paziti na svojo zgradbo (tej se reče Ancient - Defense v naslovu igre pomeni "obramba"), ki se jo s svojim herojem trudi uničiti njegov nasprotnik. 

Dota 2 je brezplačna, dobite jo lahko tukaj

Igranje Dota 2 prek spleta poteka tako, da se med seboj merijo skupine herojev. Vanje so razdeljeni glede na svojo pripadnost eni od dveh ločin, ki povezujeta pripovedno plat igre Dota 2, Radiant ali Dire.

Partija Dota 2 na uradnem mednarodnem turnirju (začetek igre na 14:50):

Ne spreglejte