Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
4. 2. 2017,
19.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Natisni članek

top 10 nasvet videoigra

Sobota, 4. 2. 2017, 19.47

6 let, 6 mesecev

Deset računalniških iger, ki jih morate igrati takoj zdaj

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Za ljubitelje digitalne zabave smo pripravili izbor desetih odličnih računalniških iger, ki trenutno spadajo med najbolj aktualne.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V | Foto: Grand Theft Auto V

GTA V igralcu omogoči, da lahko počne pravzaprav vse, kar mu srce poželi.

V gromozanskem odprtem svetu, polnem ljudi, ki živijo vsak svoje življenje, lahko opravlja naloge za različne kriminalne združbe, krade, zbira ali predeluje avtomobile, dirka po cesti, vodi in zraku, se uči letenja, z motocikli preskakuje vlake, kupuje nepremičnine, skače z jadralnim padalom, hodi v hribe, se potaplja ... Možnosti je resnično nešteto.  



Overwatch

Overwatch | Foto: Overwatch

Trenutno najbolj priljubljena strelska igra za več igralcev je barvita osvežitev po "resnih" spletnih vojaških igrah, kot so Call of Duty, Battlefield in Counter Strike.

Overwatch spodbuja ekipno igranje in sodelovanje med igralci, ki morajo braniti, napadati ali zavzemati ključne točke, na poti do cilj spremljati občutljiv "paket" oziroma početi kombinacijo naštetega. Overwatch trenutno igra več kot deset milijonov ljudi.


Civilization VI

Civilization VI | Foto: Civilization VI

Igralec v Civilization VI prevzame vlogo ustanovnega očeta ene od najzgodnejših človeških civilizacij in ga skozi stoletja in tisočletja popelje do najvplivnejšega voditelja sveta.

To lahko stori tako, da si druge civilizacije preprosto podjarmi z vojsko, lahko pa jih prehiti tudi po gospodarski plati ali pa postane vesoljski pionir in svoje astronavte prvi pošlje na Mars.

Pri razvoju civilizacije v Civ VI skoraj ni omejitev, igralec mora paziti le, da ga igra vase ne potegne preveč. Dobro je namreč znana šala, ki pravi: "Samo še eno potezo ...".

"Samo še eno potezo, ne bi smelo trajati dolgo ..." | Foto: "Samo še eno potezo, ne bi smelo trajati dolgo ..."


Project CARS

Project CARS | Foto: Project CARS

Glavni cilj te simulacije dirkanja je realizem, zato se pripravite na igro, ki ne le dosledno upošteva fizikalne zakonitosti, temveč igralcu na več kot sto prizoriščih omogoči vožnjo več kot 120 resničnih avtomobilov, ki se vedejo kot tisti pravi.

Med znamkami avtomobilov v Project CARS najdemo sama znana imena, med drugim BMW, Audi, Mercedes-Benz, McLaren, Ford, Renault, Aston Martin, Toyota ...


Fallout 4

Fallout 4 | Foto: Fallout 4

Po jedrski vojni, ki je opustošila svet, se leta 2287 znajdemo med ruševinami nekdanjih ameriških velemest in se trudimo preživeti tako, da zbiramo surovine in opremo, se pajdašimo z drugimi preživelimi ter zgradimo lasten zaselek. 

Družimo se tudi z nemškim ovčarjem, ki je naš stalni spremljevalec, in govorečimi roboti, ki občasno bleknejo takšno duhovitost, da se od smeha zvrneš s stola, ter med tri pare oči streljamo mutante, ki jih je spočelo jedrsko sevanje.


Prison Architect

Prison Architect | Foto: Prison Architect

Kot pove že naslov, v tej igri zgradimo in nato vzdržujemo zapor. Igralec prevzame vlogo menedžerja zapora, njegove naloge pa ob podrobnem načrtovanju gradnje zapora (kje bodo celice, kam bodo tekle odplake) vključujejo najemanje zaposlenih, vodenje financ in skrb za mir med zaporniki.


Rocket League

Rocket League | Foto: Rocket League

Rocket League je ena od najbolj priljubljenih športnih videoiger ta hip. V njej igramo nogomet, a ne z Messijem ali Ronaldom, temveč z avtomobili na raketni pogon in z velikansko žogo, ki po prečkanju golove črte eksplodira.

Glavni čar Rocket League je igranje z živimi soigralci prek spletne povezave. V vsakem trenutku je za partijo raketnega nogometa na voljo več kot sto tisoč različnih soigralcev.


The Witness

The Witness | Foto: The Witness

Trenutno najboljša igra za vse, ki se radi igrajo detektive in rešujejo uganke. Te z napredovanjem med odkrivanjem skrivnosti samotnega otoka, na katerem se znajdemo brez pojasnila, postajajo čedalje bolj zapletene.

Razvijalci igre The Witness ocenjujejo, da bo povprečen igralec za rešitev vseh ugank porabil okrog 80 ur. Vmes je tudi ena, za katero razvijalci menijo, da jo bo znal rešiti manj kot odstotek vseh igralcev.


Dark Souls III

Dark Souls III | Foto: Dark Souls III

Dark Souls III je trenutno najboljša izbira za ljubitelje akcijskih domišljijskih pustolovščin. Igralcu ponuja zelo spodobno dolžino (osrednja naloga v povprečju traja okrog 40 ur), zanimivo zgodbo, polno legendarnih pošasti, in, najpomembneje, velikanski izziv.

DS III igralca v primerjavi s številnimi sorodnimi igrami ne drži za rokico, temveč mu jo ob prvi priložnosti odseka. Če ji niste pripravljeni nameniti precej časa in vsaj na začetku precej pogosto umirati, se Dark Souls III raje ne lotevajte.


Hitman

Hitman | Foto: Hitman

V Hitmanu postanemo profesionalni morilec, ki ima pri odstranjevanju svojih žrtev na voljo ogromno svobode in s tem obilico različnih pristopov.

Ko nam, na primer, naročijo umor podkupljivega politika, lahko izberemo zelo neposreden način in na poti do njega preprosto postrelimo vse, kar se premika. Lahko pa se preoblečemo v hišnika, odvijemo nekaj vijakov in počakamo, da na politika v njegovi pisarni pade lestenec. Ali pa se vtihotapimo v njegovo kopalnico in eksploziv vstavimo v gumijasto račko.

Ne spreglejte