Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
9. 11. 2017,
20.42

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

1

Natisni članek

pametni telefon Pokemon Go Harry Potter

Četrtek, 9. 11. 2017, 20.42

6 let, 5 mesecev

Bo svet spet ponorel? Vrača se največji fenomen leta 2016.

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

1

Bodo ulice slovenskih in svetovnih mest kmalu znova polne gruč ljudi, ki bodo med bolščanjem v pametne telefone hodili v na videz povsem zmedenih vzorcih in vzklikali nerazumljive besede? Podjetje Niantic, ki je naredilo lani zelo uspešno mobilno igro Pokemon Go, je namreč napovedalo razvoj nove igre, ki bo temeljila na zelo priljubljeni knjižni seriji Harry Potter britanske avtorice J. K. Rowling. 

Pokemon Go je lani poleti obnorel tudi vse demografske skupine v Sloveniji. Takole so se igralci zbirali na Kongresnem trgu v Ljubljani in skupaj lovili Pokemone.  | Foto: Bojan Puhek Pokemon Go je lani poleti obnorel tudi vse demografske skupine v Sloveniji. Takole so se igralci zbirali na Kongresnem trgu v Ljubljani in skupaj lovili Pokemone. Foto: Bojan Puhek

Igra Pokemon Go je ob izidu julija lani na ulice pognala na milijone ljudi, ki so s pomočjo svojih pametnih telefonov na resničnem zemljevidu sveta "iskali" in lovili Pokemone, domišljijska bitja, ki so srce istoimenske medijske franšize iz Japonske.

Pomešali smo se med lovce na Pokemone v Sloveniji, preberite reportažo

Aplikacija Pokemon Go je podrla več rekordov - najhitreje je dosegla sto milijonov prenosov in najhitreje je presegla 500 milijonov evrov prihodkov. Čeprav je priljubljenost Pokemon Go padla zelo hitro, ti rekordi še vedno veljajo. 

Novo staro ime, ki je zagotovilo za svetovni uspeh

Rekorde Pokemon Go bi lahko podrla nova igra, o kateri se šušlja že nekaj časa, podjetje Niantic, ki je ustvarilo Pokemon Go, pa je zdaj tudi uradno potrdilo, da jo res razvija. Niantic novo aplikacijo v sodelovanju s studiem Warner Bros. gradi na medijski franšizi Harry Potter.

Harry Potter je eno najbolj prepoznavnih imen po svetu v zadnjih dveh desetletij, obenem pa tudi najbolje prodajana knjižna serija vseh časov in druga najbolj dobičkonosna filmska serija v zgodovini.  | Foto: Reuters Harry Potter je eno najbolj prepoznavnih imen po svetu v zadnjih dveh desetletij, obenem pa tudi najbolje prodajana knjižna serija vseh časov in druga najbolj dobičkonosna filmska serija v zgodovini.  Foto: Reuters

Pri Nianticu so novo igro poimenovali Harry Potter: Wizards Unite. Igralcem obljubljajo, da se bodo lahko v igri naučili čarovniških urokov ter srečevali živali in pošasti iz univerzuma Harry Potter, obljubljajo pa tudi poglobljeno sodelovalno igranje. To je bila komponenta, ki je ob izidu manjkala Pokemon Go, Niantic pa je bil zaradi tega deležen ogromno kritik. 

Sodelovalno igranje v Harry Potter: Wizards Unite izdaja že naslov igre (Čarovniki, združite se). Kdaj bo igra izšla, še ni znano. Niantic bo to informacijo postopoma izdal na svojih profilih na družbenih omrežjih. | Foto: Niantic Sodelovalno igranje v Harry Potter: Wizards Unite izdaja že naslov igre (Čarovniki, združite se). Kdaj bo igra izšla, še ni znano. Niantic bo to informacijo postopoma izdal na svojih profilih na družbenih omrežjih. Foto: Niantic Preberite tudi:

Imeli so kokoš, ki je nesla zlata jajca, a jim je ušla, ker za njo niso znali skrbeti

Ne spreglejte