Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
8. 3. 2017,
19.26

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80

Natisni članek

Avtosalon Ženeva 2017

Sreda, 8. 3. 2017, 19.26

6 let, 6 mesecev

Ženeva osebno: Jure Gregorčič

Lepotice v Ženevi: so postali inženirji res ljubosumni nanje? #foto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,80
Lepotice Ženeva 2017 | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Na ženevskem spektaklu je bilo znova mogoče videti nekaj tistih pravih boginj. Dam, ki izžarevajo vso gracioznost nežnejšega spola. Skrbi pa nas, ker je lepotic ob avtomobilih vsako leto manj. Zakaj? So inženirji ljubosumni, ker kradejo pozornost njihovi pločevini?

Naj se sliši še tako stereotipno, ampak drži kot pribito. Še tako lep avtomobil dobi drugačno čustveno dimenzijo, če ob njem stoji dama z vso svojo naravno lepoto. Takih linij in razmerij ni na štiri kolesa uspelo prenesti še nobenemu oblikovalcu.  | Foto: Gregor Pavšič Naj se sliši še tako stereotipno, ampak drži kot pribito. Še tako lep avtomobil dobi drugačno čustveno dimenzijo, če ob njem stoji dama z vso svojo naravno lepoto. Takih linij in razmerij ni na štiri kolesa uspelo prenesti še nobenemu oblikovalcu. Foto: Gregor Pavšič Osmi marec v soju žarometov v vrtincu moškega sveta: imate čarobno moč

Danes je vaš praznik. Zaslužite si spoštovanje in prav v soju žarometov smo se znova prepričali, da je moški svet brez vas tako kot nebo brez jasnine in sonca, kot klet brez vina in avtomobil brez dobrega voznika. Zato drage dame, najprej vse najlepše za vaš praznik. Moški ego je hudič, a dejstvo je, da brez vas ne moremo in vas v resnici spoštujemo bolj, kot to znamo pokazati.

V soju žarometov ob inženirskih presežkih, o katerih številni sanjajo že od mladih nog, moške oči od litih platišč, karbonskih spojlerjev, kroma, odkritih motorjev v sekundi odlepi samo ena stvar. Noben ferrari, porsche ali lamborghini ne pritegne toliko pogledov kot dolgonoga lepotica, ki s skrivnostnim pogledom napolni domišljijo in srčne obrate hitreje kot vse turbine in kompresorji tega salona skupaj. To je čarobna moč, ki jo imate le ve. Spoštovanje.

So morda oblikovalci in inženirji postali ljubosumni, ker lepotica ob avtomobilu po svoje v ozadje potisne vse tiste podrobnosti vozila, o katerih so razmišljali noč in dan? | Foto: Gregor Pavšič So morda oblikovalci in inženirji postali ljubosumni, ker lepotica ob avtomobilu po svoje v ozadje potisne vse tiste podrobnosti vozila, o katerih so razmišljali noč in dan? Foto: Gregor Pavšič

So inženirji ljubosumni?

Letos pa nas je nekoliko presenetilo dejstvo, da je lepotic ob razstavljenih avtomobilih manj. Tudi njihove modne kreacije so precej bolj konservativne, kot smo bili navajeni. Čemu zasuk? V letih krize, ko avtomobili na poti do denarnic kupcev potrebovali še toliko več čustvenega naboja, se nam je včasih zazdelo, da so saloni skoraj resnična podoba nebes.

Na vsakem koraku so bili ob avtomobilih kodri, gola ramena, globoki dekolteji, rdeče ustnice … Zdaj pa šok, vse manj je drznosti in vse več uniformiranosti. Ne vem, zakaj. So morda oblikovalci in inženirji postali ljubosumni, ker lepotica ob avtomobilu v ozadje potisne vse tiste podrobnosti vozila, o katerih so razmišljali noč in dan? Da avtomobil ne potrebuje več njihove pomoči, dvomim. No, nekaj tistih pravih dam se še vedno sprehaja po salonih in prav je tako.

Lepotice Ženeva 2017 | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Od dobrega podvozja in učinkovitega blaženja je odvisno, kako dobro in natančno ter udobno se avtomobil pelje. Visoke pete pa so vse prej kot udobno podvozje. Neverjetno, kako dobro jih obvladujejo dame. In če bi mi vozili avto na tako nestabilnem podvozju z visokim težiščem?  | Foto: Jure Gregorčič Od dobrega podvozja in učinkovitega blaženja je odvisno, kako dobro in natančno ter udobno se avtomobil pelje. Visoke pete pa so vse prej kot udobno podvozje. Neverjetno, kako dobro jih obvladujejo dame. In če bi mi vozili avto na tako nestabilnem podvozju z visokim težiščem? Foto: Jure Gregorčič Stvar kondicije …

Ne gre pa v nobenem primeru podcenjevati fizične priprave lepotic na takem spektaklu. "Verjemite, kljub na videz statični postavitvi delajo vse mišice," mi zaupa ena od manekenk. Komaj čakam, da sezujem čevlje. V večernih urah se srečava na poti proti medijskemu središču. Jaz otovorjen s fotoopremo, ona pa bosa, s čeveljci v rokah. Nasmehneva se drug drugemu.

Obrne se in reče: "Verjemi, tvoja torba v rokah je lažja kot moji čevlji po desetih urah." Minuto zatem vidim še največji žulj v svojem življenju. Moralo je pošteno boleti, pa je ves dan hrabro, z nasmeškom stala ob zloščeni pločevini. Spoštovanje. 

 

 

Ne spreglejte