Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 11. 2020,
9.17

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

5

Natisni članek

limuzine Honda civic Honda

Sreda, 18. 11. 2020, 9.17

3 leta, 4 mesece

Honda civic

Nič več divjega videza: to bo novi honda civic #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

5

Honda civic prototip | Čeprav gre za prototip, naj bi v 99 odstotkih napovedoval serijski model. | Foto Honda

Čeprav gre za prototip, naj bi v 99 odstotkih napovedoval serijski model.

Foto: Honda

Honda je s prejšnjo generacijo civica razdelila svetovno javnost. Drzno oblikovan avto je bil vsekakor eden bolj posebnih na naših cestah, a očitno so se Japonci premislili in s precej konzervativnim konceptom napovedujejo umiritev videza. V ZDA bo v serijski obliki zapeljal spomladi prihodnje leto, kdaj (ali sploh) bo na voljo v Evropi, za zdaj še ni znano. 

Enajsto generacijo civica napoveduje koncept z zgornje fotografije. V primerjavi s predhodnikom bo tako civic precej bolj umirjen, namenjen širši množici kupcev, ki na cesti ne želijo izstopati kot vozniki aktualne generacije. Velik vpliv na njegovo podobo ima ameriška različica accorda, zato bo seveda najprej zapeljal ravno na ta trg.

Ohranja športno držo, dobiva nekaj elegance

Koncept naj bi v 99 odstotkih natančno napovedoval serijski model, ki ga bosta krasila nizka drža in dolg pokrov motorja. Oblikovalci so premaknili stranska ogledala na vrata in za boljšo vidljivost pomaknili stebriček A naprej. Na nosu je sedaj bistveno manjša maska hladilnika, zadek je za nekaj centimetrov širši in je dobil tudi drugačna zadnja žarometa.

Notranjost za zdaj ostaja skrita. Napoveduje jo le skica, ki pa prikazuje všečno minimalistično notranjost z 9-palčnim zaslonom na dotik. Prav tako ni informacij o motorni paleti. Bo pa divji type R dobil neko vrsto hibridnega pogona.

Proizvodnja se s to generacijo v celoti seli v ZDA. Deseto generacijo kombilimuzine so izdelovali v britanski tovarni Swindon, a se ta tovarna zapira, proizvodnja vseh karoserijskih oblik pa bo sedaj v ZDA oziroma Kanadi.

Za zdaj so pri Hodni pokazali le limuzinsko različico, kmalu bo luč sveta ugledala še kombilimuzina. Kot zadnja bo luč sveta ugledala športna različica type R. | Foto: Honda Za zdaj so pri Hodni pokazali le limuzinsko različico, kmalu bo luč sveta ugledala še kombilimuzina. Kot zadnja bo luč sveta ugledala športna različica type R. Foto: Honda

Honda civic prototip | Foto: Honda Foto: Honda

Ne spreglejte