Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 12. 2015,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Honda Moto Avtomoto

Sreda, 23. 12. 2015, 13.19

8 let

Honda NSS 300 forza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Honda NSS 300 forza je skuter z dinamičnim značajem. Je prostoren, udoben in hkrati dovolj okreten, da postavi ključno vprašanje. Je lahko idealen mestni partner?

Do zdaj s klasiko, zdaj tudi s športnikom

Honda je imela že pred prihodom forze v ponudbi tudi model SH 300, odlični, oblikovno zrelejši mestni skuter, primernejši za voznike z željo po klasičnem pristopu.

A Honda je, kot že nekajkrat, iz rokava potegnila aduta. Za tiste, ki hočejo dinamično izrazitejši izdelek, so iz dozdajšnje modelne palete izbrali športno-agresivno oblikovanega PCX 150, ga malce povečali in mu dodali 300-kubični agregat.

Dovolj drugačen, da se loči od tekmecev

Sprednji del je športen, agresiven videz poudarjata velika žarometa na nosu. Nizka sprednja šipica seveda ne reže zraka namesto voznika, a pri Hondi so mislili tudi na to. Za mrzle jesenske dni je na voljo tudi visoka protivetrna zaščita. Voznikov položaj je pričakovano dober za tiste pod 180 centimetri, za dolgine pa bi bilo lahko pod krmilom več prostora. V takšnem, zleknjenem položaju bodo višji vozniki hitro začutili potrebo po iztegnjenih nogah.

Sedež je udoben in velik. Potnik sedi višje od voznika in s sedenjem prav tako nima težav. Pod sedežem je veliko prostora za čelado in še kaj, torbo s prenosnikom na primer. Ob krmilu sta dva predalčka, desni dokaj plitev primeren za ključe, levi pa globlji in z možnostjo zaklepanja.

Vozne lastnosti

Kljub agresivno-športnim potezam forza ni športnik niti med skuterji. Poganja ga zelo miren enovaljnik. Kot pri CB500 smo se včasih zalotili pri preverjanju, ali motocikel dejansko deluje. Tresenje (delovanje) agregata se začuti za zelo kratek čas le pri okoli 4000 motornih vrtljajih.

Do stotice forza zvezno pospešuje okoli 11 sekund in doseže najvišjo hitrost okoli 130 kilometrov na uro. Prehitevanja so do okoli 90 kilometrov na uro varna, nad to mejo pa mora biti prehitevanje pripravljeno s pomočjo zaleta in tudi prostora za manever mora biti malce več. Z močjo malce manj kot osemnajstih kilovatov in z maso 194 kilogramov, z dodatno težo voznika in opreme, od 300-kubičnega motorčka čudežev ne moremo pričakovati.

Ne spreglejte