SiolNET. Avtomoto Tehnika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Varnostno samodejno zaviranje zdaj tudi s stereo kamero

2

termometer

 | Foto:
Dobavitelj avtomobilske opreme Continental je sistem za samodejno prepoznavanje objektov in varnostno ustavljanje nadgradil s stereo kamero, ki deluje po načelu človeškega vida.

Avtomobil "vidi" kot človeško oko

Continental bo varnostni sistem contiguard opremil s stereo kamero, ki bo omogočala globinsko sliko in s tem bolj natančno umeščanje objektov na cesti. Sterero kamero sestavljata dve kameri v visoki ločljivosti, ki sta postavljeni v razmaku 20 centimetrov za vetrobranskim steklom. Medtem ko lahko mono kamera meri le razdaljo do zaznanega objekta, lahko stereo kamera dobi podatek o višinski oddaljenosti od cestne podlage. To je mogoče izračunati na podlagi razlike v perspektivi obeh kamer, kar je dejansko posnemanje delovanja človeškega vida.

Sistem deluje pri vseh hitrostih

Na razdalji od 20 do 30 metrov lahko kamera določi lokacijo objektov z natančnostjo od 20 do 30 centimetrov. Kamera po zagotovilih proizvajalca visoko ločljivost ohranja tudi v slabših pogojih ali pa v primeru, ko sta objekta tesno skupaj. Varnostni sistem beleži šestdimenzionalne podatke, zato lahko zelo natančno določi, ali objekt miruje in v katero smer se morda premika.

Sistem lahko tudi zažene samodejno varnostno ustavljanje, deluje pa pri vseh hitrostih. V prihodnosti bo po zagotovilih Continentala sistem samodejno prepoznal naravo objektov na cesti (otroci, kolesarji, osebe v invalidskih vozičkih).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin